Damon

Medior

JavaScript / TypeScript Developer

Beschikbaar vanaf: 
Binnenkort beschikbaar
Per Direct
Per Direct
Uur beschikbaar: 
32 - 40
Talen: 
EN
Residentie: 
Nijmegen
Nederland
Dagen op kantoor: 
In Overleg
Max reistijd per dag: 
uur
In Overleg

/ Skill Matrix

Language / Framework

JavaScript
TypeScript
Java
Angular
Spring

Level

Medior
Medior
Medior
Junior
Junior

Years of Experience

3
3
2
2
2

/ Personal Information

/ Education & Certificates

Sep 2022
Bachelor Informatie Technologie

NHL Stenden

/ Screenings

Alle screenings zijn uitgevoerd door onze screeningspartner PESCHECK.

No items found.

/ Typeracer Score

 WPM

Hoe hoger de TypeRacer-score hoe sneller de developer jouw code gaat kloppen en dus het project afrondt. Zelf een TypeRace doen? Dat kan hier! De afkorting 'WPM' staat voor 'words per minute'.

Average
Super Speed
0 WPM
45 WPM
160+ WPM

/ Work Experience

September 2022
 - 
Current

JavaScript Full-Stack Developer | National Health Insurance Authority, Nigeria

Tijdens een freelance contract bij NHIA fungeerde ik als Full-Stack Developer gespecialiseerd in JavaScript, Angular en Node.js. Ik was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een robuuste data-analysetool. Deze tool, gebouwd op Angular voor de frontend en Node.js voor de backend, maakte gebruik van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en het Model-View-Controller (MVC) ontwerppatroon voor een optimale architectuur. De tool kon complexe data visualiseren door middel van grafieken en bood de mogelijkheid voor gedetailleerde analyse via specifieke filters. Om de tool breed toepasbaar te maken, implementeerde ik het Electron-framework, wat zorgde voor een naadloze werking op verschillende apparaten en besturingssystemen. Dankzij deze technologische implementaties heeft NHIA hun dataverwerkingscapaciteiten significant kunnen verbeteren. Dit heeft geleid tot meer efficiënte besluitvorming, inzichtelijke beleidsontwikkeling en een beter beheer van middelen.

Methoden en technieken

 • JavaScript
 • Angular
 • Node.JS
 • OOP
 • MVC
 • Electron
September 2021
 - 
Current

Full-Stack Engineer | Planon B.V.

Bij Planon B.V. heb ik me voornamelijk gericht op backend-ontwikkeling met Java, maar ik was ook betrokken bij frontend-taken met gebruik van Angular. Ik heb mijn begrip van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en het Model-View-Controller (MVC) framework verdiept, wat mijn vaardigheden in backend-ontwikkeling heeft verbeterd. Daarnaast ontwierp ik een blockchain-gebaseerd systeem voor het bijhouden van auditlogs. Hoewel dit uitdagingen met zich meebracht, vergrootte mijn gebruik van Unified Modeling Language (UML) diagrammen en diverse technologische bronnen aanzienlijk mijn leerproces. Door het toepassen van Datastructuren en algoritmen speelde ik een belangrijke rol bij het verfijnen van onze productfuncties, het itereren op onze bestaande codebase en het waarborgen van grondige tests om de optimale productkwaliteit te garanderen. Als ik terugkijk op mijn ervaring bij Planon B.V., is het duidelijk dat ik aanzienlijke expertise heb opgedaan, mijn samenwerkingsvaardigheden heb aangescherpt en een probleemoplossende mentaliteit heb ontwikkeld. Met mijn kennis, vooral in moderne frameworks zoals Java Spring, ben ik zelfverzekerd in mijn vermogen om zinvol bij te dragen aan elke organisatie en te zorgen voor een samenwerkende en progressieve tech-omgeving.

Methoden en technieken

 • Java
 • Angular
 • Spring
 • OOP
 • MVC
 • Blockchain
 • UML
September 2019
 - 
Current

Software Engineer | PLATR

Bij het lanceren van een startup in Nigeria vervulde ik meerdere rollen, die verder gingen dan alleen productontwerp. Ik dook diep in full-stack ontwikkeling en DevOps. In samenwerking met ontwikkelaars bouwden we ons platform met Node.js voor de backend en Angular voor de frontend. Mijn achtergrond in ontwerp stelde me in staat om gebruikersstromen, wireframes en high-fidelity prototypes te maken en deze naadloos te integreren in ons platform. Mijn DevOps-verantwoordelijkheden omvatten het opzetten van onze applicatie in Docker-containers, aanvankelijk op AWS en later overgezet naar Digital Ocean voor geoptimaliseerde prestaties en kosten. Deze overgang, geleid door mijn leiderschap, zorgde voor minimale verstoringen en behield de robuustheid van ons platform. Wat begon als een bijproject, evolueerde tot een veelzijdige rol die ontwerp, ontwikkeling en operaties combineert. Mijn reis met deze startup benadrukt mijn vermogen om complexe technische landschappen te navigeren, ontwerp naar ontwikkeling te vertalen en cruciale infrastructurele overgangen te beheren. Deze ervaring heeft mijn profiel verrijkt, waardoor ik geschikt ben voor rollen die technisch inzicht, ontwerpexpertise en leiderschap in dynamische omgevingen vereisen.

Methoden en technieken

 • DevOps
 • Angular
 • Node.JS
 • AWS
 • Java
 • Docker
 • Digital Ocean
Februari 2020
 - 
Current
juli 2020

Stagiar Full-Stack Engineer | BGENIUS

Tijdens mijn stage als Full-stack Java Developer bij bGenius werkte ik aan de ontwikkeling van een essentieel intern hulpmiddel genaamd 'search cluster analysis tool', dat door Reprise, ons partnerbedrijf, werd gebruikt. Door de principes van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en de MVC-architectuur te omarmen, kon ik zelfstandig werken en het project van concept tot realisatie zien, waarbij ik de hoogste kwaliteit en efficiëntie waarborgde. Mijn technische reis omvatte een diepe duik in een diverse tech stack: Angular (TypeScript), Spring (Java 11) en PostgreSQL. Door Design Patterns en UML te gebruiken voor duidelijke systeemblauwdrukken, toonde ik mijn veelzijdigheid, wat me geschikt maakt voor rollen die een breed scala aan technische competenties vereisen. In mijn onophoudelijke zoektocht naar onberispelijke softwareoplossingen, gebruikte ik Datastructuren en Algoritmen voor geoptimaliseerde functionaliteit. Ik voerde zorgvuldige unit-tests uit in Java 11, aangevuld met Jasmine en Karma voor Angular-componenten, om de robuustheid en betrouwbaarheid van onze software te garanderen. Als ik terugkijk op mijn zes maanden van februari tot juli 2020 bij bGenius in Groningen, Nederland, was het een periode van het aanscherpen van technische expertise, probleemoplossend vermogen en een toewijding aan uitmuntendheid. De ervaring, in combinatie met mijn aanpassingsvermogen, bevestigt mijn geschiktheid voor dynamische rollen in wereldwijde techbedrijven.

Methoden en technieken

 • OOP
 • MVC
 • Angular
 • TypeScript
 • Spring
 • Java
 • PostgreSQL
 • Design Patterns
 • UML
 • Unit Testing
 • Jasmine
 • Karma

/ FAQ

Hoe word ik een partner?

Als je onze partner wil worden dan kun je gemakkelijk een korte vragenlijst invullen. Hierin geef je aan wat jullie segment is is en waar we jullie vacatures kunnen vinden. Verder geef je aan geen stoute dingen te doen. Meld je nu aan via https://partner-worden.paperform.co/

Zijn de namen in de cv's echt?

De cv's zijn van echte nerds. Echter, om privacyredenen worden de namen geanonimiseerd bij de eerste keer aandragen. De daadwerkelijke namen worden pas gedeeld wanneer er een concreet voorstel in behandeling is met klanten of partners.

Wat betekent het als ik een partner ben?

Als je een partner bent van Software Vrienden krijg je als eerste te horen wanneer er nieuwe nerds beschikbaar zijn. Ook houden we je openstaande vacatures in de gaten en geven we je een alert wanneer er een match is. Partner worden is gratis en kan gemakkelijk via https://partner-worden.paperform.co/

Kennen jullie de beschikbare nerds?

Jazeker. Alle nerds die je ziet zijn onze vrienden. Sommige zijn bij ons in dienst, anderen zijn ZZP. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen doen wij nauwkeurig onderzoek naar dienst persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Zijn alle nerds bij jullie in dienst?

Sommige nerds zijn bij ons in dienst, anderen zijn zzp'er. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen, doen wij nauwkeurig onderzoek naar hun persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Kan ik een nerd direct inhuren?

Soms is het voor een organisatie belangrijk om de schakel kort te houden. Hiervoor is het soms mogelijk om een nerd direct in te huren als zzp’er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om een margin-only kickback-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

/ Techniques I worked with

JavaScript
TypeScript
Java
Angular
Spring
.NET
AWS
C#
Docker
Firebase
Git
Kraken
HTML
Kanban
Kubernetes
Linux
MVC
MySQL
MongoDB
Nginx
OOP
PHP
PostgreSQL
Python
React
Remix
SCSS
CSS
Scrum
SDLC
SourceTree
SQL
Visual Studio
Damon
Hi welkom op mijn resume pagina! Klik op de button hieronder om met mij te chatten.
Stel mij een vraag!
Damon
Hi welkom op mijn resume pagina! Wat wil je weten?
...
Laat je email achter om je bericht te verzenden!
Hi welkom op mijn resume pagina! Wat wil je weten?
...
Je bericht is verzonden! 
Damon
 neemt zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Damon

Medior

JavaScript / TypeScript Developer

Beschikbaar vanaf: 
Binnenkort beschikbaar
Per Direct
Per Direct
Uur beschikbaar: 
32 - 40
Talen: 
EN
Residentie: 
Nijmegen
Nederland
Dagen op kantoor: 
In Overleg
Max reistijd per dag: 
uur
In Overleg

/ Skill Matrix

Language / Framework

JavaScript
TypeScript
Java
Angular
Spring

Level

Medior
Medior
Medior
Junior
Junior

Years of Experience

3
3
2
2
2

/ Personal Information

/ Work Experience

September 2022
 - 
Current

JavaScript Full-Stack Developer | National Health Insurance Authority, Nigeria

Tijdens een freelance contract bij NHIA fungeerde ik als Full-Stack Developer gespecialiseerd in JavaScript, Angular en Node.js. Ik was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een robuuste data-analysetool. Deze tool, gebouwd op Angular voor de frontend en Node.js voor de backend, maakte gebruik van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en het Model-View-Controller (MVC) ontwerppatroon voor een optimale architectuur. De tool kon complexe data visualiseren door middel van grafieken en bood de mogelijkheid voor gedetailleerde analyse via specifieke filters. Om de tool breed toepasbaar te maken, implementeerde ik het Electron-framework, wat zorgde voor een naadloze werking op verschillende apparaten en besturingssystemen. Dankzij deze technologische implementaties heeft NHIA hun dataverwerkingscapaciteiten significant kunnen verbeteren. Dit heeft geleid tot meer efficiënte besluitvorming, inzichtelijke beleidsontwikkeling en een beter beheer van middelen.

Methoden en technieken

 • JavaScript
 • Angular
 • Node.JS
 • OOP
 • MVC
 • Electron
September 2021
 - 
Current

Full-Stack Engineer | Planon B.V.

Bij Planon B.V. heb ik me voornamelijk gericht op backend-ontwikkeling met Java, maar ik was ook betrokken bij frontend-taken met gebruik van Angular. Ik heb mijn begrip van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en het Model-View-Controller (MVC) framework verdiept, wat mijn vaardigheden in backend-ontwikkeling heeft verbeterd. Daarnaast ontwierp ik een blockchain-gebaseerd systeem voor het bijhouden van auditlogs. Hoewel dit uitdagingen met zich meebracht, vergrootte mijn gebruik van Unified Modeling Language (UML) diagrammen en diverse technologische bronnen aanzienlijk mijn leerproces. Door het toepassen van Datastructuren en algoritmen speelde ik een belangrijke rol bij het verfijnen van onze productfuncties, het itereren op onze bestaande codebase en het waarborgen van grondige tests om de optimale productkwaliteit te garanderen. Als ik terugkijk op mijn ervaring bij Planon B.V., is het duidelijk dat ik aanzienlijke expertise heb opgedaan, mijn samenwerkingsvaardigheden heb aangescherpt en een probleemoplossende mentaliteit heb ontwikkeld. Met mijn kennis, vooral in moderne frameworks zoals Java Spring, ben ik zelfverzekerd in mijn vermogen om zinvol bij te dragen aan elke organisatie en te zorgen voor een samenwerkende en progressieve tech-omgeving.

Methoden en technieken

 • Java
 • Angular
 • Spring
 • OOP
 • MVC
 • Blockchain
 • UML
September 2019
 - 
Current

Software Engineer | PLATR

Bij het lanceren van een startup in Nigeria vervulde ik meerdere rollen, die verder gingen dan alleen productontwerp. Ik dook diep in full-stack ontwikkeling en DevOps. In samenwerking met ontwikkelaars bouwden we ons platform met Node.js voor de backend en Angular voor de frontend. Mijn achtergrond in ontwerp stelde me in staat om gebruikersstromen, wireframes en high-fidelity prototypes te maken en deze naadloos te integreren in ons platform. Mijn DevOps-verantwoordelijkheden omvatten het opzetten van onze applicatie in Docker-containers, aanvankelijk op AWS en later overgezet naar Digital Ocean voor geoptimaliseerde prestaties en kosten. Deze overgang, geleid door mijn leiderschap, zorgde voor minimale verstoringen en behield de robuustheid van ons platform. Wat begon als een bijproject, evolueerde tot een veelzijdige rol die ontwerp, ontwikkeling en operaties combineert. Mijn reis met deze startup benadrukt mijn vermogen om complexe technische landschappen te navigeren, ontwerp naar ontwikkeling te vertalen en cruciale infrastructurele overgangen te beheren. Deze ervaring heeft mijn profiel verrijkt, waardoor ik geschikt ben voor rollen die technisch inzicht, ontwerpexpertise en leiderschap in dynamische omgevingen vereisen.

Methoden en technieken

 • DevOps
 • Angular
 • Node.JS
 • AWS
 • Java
 • Docker
 • Digital Ocean
Februari 2020
 - 
Current
juli 2020

Stagiar Full-Stack Engineer | BGENIUS

Tijdens mijn stage als Full-stack Java Developer bij bGenius werkte ik aan de ontwikkeling van een essentieel intern hulpmiddel genaamd 'search cluster analysis tool', dat door Reprise, ons partnerbedrijf, werd gebruikt. Door de principes van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en de MVC-architectuur te omarmen, kon ik zelfstandig werken en het project van concept tot realisatie zien, waarbij ik de hoogste kwaliteit en efficiëntie waarborgde. Mijn technische reis omvatte een diepe duik in een diverse tech stack: Angular (TypeScript), Spring (Java 11) en PostgreSQL. Door Design Patterns en UML te gebruiken voor duidelijke systeemblauwdrukken, toonde ik mijn veelzijdigheid, wat me geschikt maakt voor rollen die een breed scala aan technische competenties vereisen. In mijn onophoudelijke zoektocht naar onberispelijke softwareoplossingen, gebruikte ik Datastructuren en Algoritmen voor geoptimaliseerde functionaliteit. Ik voerde zorgvuldige unit-tests uit in Java 11, aangevuld met Jasmine en Karma voor Angular-componenten, om de robuustheid en betrouwbaarheid van onze software te garanderen. Als ik terugkijk op mijn zes maanden van februari tot juli 2020 bij bGenius in Groningen, Nederland, was het een periode van het aanscherpen van technische expertise, probleemoplossend vermogen en een toewijding aan uitmuntendheid. De ervaring, in combinatie met mijn aanpassingsvermogen, bevestigt mijn geschiktheid voor dynamische rollen in wereldwijde techbedrijven.

Methoden en technieken

 • OOP
 • MVC
 • Angular
 • TypeScript
 • Spring
 • Java
 • PostgreSQL
 • Design Patterns
 • UML
 • Unit Testing
 • Jasmine
 • Karma

/ Techniques I worked with

JavaScript
TypeScript
Java
Angular
Spring
.NET
AWS
C#
Docker
Firebase
Git
Kraken
HTML
Kanban
Kubernetes
Linux
MVC
MySQL
MongoDB
Nginx
OOP
PHP
PostgreSQL
Python
React
Remix
SCSS
CSS
Scrum
SDLC
SourceTree
SQL
Visual Studio

Damon

Medior

JavaScript / TypeScript Developer

Beschikbaar vanaf: 
Binnenkort beschikbaar
Per Direct
Per Direct
Uur beschikbaar: 
32 - 40
Talen: 
EN
Residentie: 
Nijmegen
Nederland
Dagen op kantoor: 
In Overleg
Max reistijd per dag: 
uur
In Overleg
Tariefindicatie: 
42

/ Skill Matrix

Language / Framework

JavaScript
TypeScript
Java
Angular
Spring

Level

Medior
Medior
Medior
Junior
Junior

Years of Experience

3
3
2
2
2

/ Personal Information

/ Work Experience

September 2022
 - 
Current

JavaScript Full-Stack Developer | National Health Insurance Authority, Nigeria

Tijdens een freelance contract bij NHIA fungeerde ik als Full-Stack Developer gespecialiseerd in JavaScript, Angular en Node.js. Ik was verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een robuuste data-analysetool. Deze tool, gebouwd op Angular voor de frontend en Node.js voor de backend, maakte gebruik van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en het Model-View-Controller (MVC) ontwerppatroon voor een optimale architectuur. De tool kon complexe data visualiseren door middel van grafieken en bood de mogelijkheid voor gedetailleerde analyse via specifieke filters. Om de tool breed toepasbaar te maken, implementeerde ik het Electron-framework, wat zorgde voor een naadloze werking op verschillende apparaten en besturingssystemen. Dankzij deze technologische implementaties heeft NHIA hun dataverwerkingscapaciteiten significant kunnen verbeteren. Dit heeft geleid tot meer efficiënte besluitvorming, inzichtelijke beleidsontwikkeling en een beter beheer van middelen.

Methoden en technieken

 • JavaScript
 • Angular
 • Node.JS
 • OOP
 • MVC
 • Electron
September 2021
 - 
Current

Full-Stack Engineer | Planon B.V.

Bij Planon B.V. heb ik me voornamelijk gericht op backend-ontwikkeling met Java, maar ik was ook betrokken bij frontend-taken met gebruik van Angular. Ik heb mijn begrip van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en het Model-View-Controller (MVC) framework verdiept, wat mijn vaardigheden in backend-ontwikkeling heeft verbeterd. Daarnaast ontwierp ik een blockchain-gebaseerd systeem voor het bijhouden van auditlogs. Hoewel dit uitdagingen met zich meebracht, vergrootte mijn gebruik van Unified Modeling Language (UML) diagrammen en diverse technologische bronnen aanzienlijk mijn leerproces. Door het toepassen van Datastructuren en algoritmen speelde ik een belangrijke rol bij het verfijnen van onze productfuncties, het itereren op onze bestaande codebase en het waarborgen van grondige tests om de optimale productkwaliteit te garanderen. Als ik terugkijk op mijn ervaring bij Planon B.V., is het duidelijk dat ik aanzienlijke expertise heb opgedaan, mijn samenwerkingsvaardigheden heb aangescherpt en een probleemoplossende mentaliteit heb ontwikkeld. Met mijn kennis, vooral in moderne frameworks zoals Java Spring, ben ik zelfverzekerd in mijn vermogen om zinvol bij te dragen aan elke organisatie en te zorgen voor een samenwerkende en progressieve tech-omgeving.

Methoden en technieken

 • Java
 • Angular
 • Spring
 • OOP
 • MVC
 • Blockchain
 • UML
September 2019
 - 
Current

Software Engineer | PLATR

Bij het lanceren van een startup in Nigeria vervulde ik meerdere rollen, die verder gingen dan alleen productontwerp. Ik dook diep in full-stack ontwikkeling en DevOps. In samenwerking met ontwikkelaars bouwden we ons platform met Node.js voor de backend en Angular voor de frontend. Mijn achtergrond in ontwerp stelde me in staat om gebruikersstromen, wireframes en high-fidelity prototypes te maken en deze naadloos te integreren in ons platform. Mijn DevOps-verantwoordelijkheden omvatten het opzetten van onze applicatie in Docker-containers, aanvankelijk op AWS en later overgezet naar Digital Ocean voor geoptimaliseerde prestaties en kosten. Deze overgang, geleid door mijn leiderschap, zorgde voor minimale verstoringen en behield de robuustheid van ons platform. Wat begon als een bijproject, evolueerde tot een veelzijdige rol die ontwerp, ontwikkeling en operaties combineert. Mijn reis met deze startup benadrukt mijn vermogen om complexe technische landschappen te navigeren, ontwerp naar ontwikkeling te vertalen en cruciale infrastructurele overgangen te beheren. Deze ervaring heeft mijn profiel verrijkt, waardoor ik geschikt ben voor rollen die technisch inzicht, ontwerpexpertise en leiderschap in dynamische omgevingen vereisen.

Methoden en technieken

 • DevOps
 • Angular
 • Node.JS
 • AWS
 • Java
 • Docker
 • Digital Ocean
Februari 2020
 - 
Current
juli 2020

Stagiar Full-Stack Engineer | BGENIUS

Tijdens mijn stage als Full-stack Java Developer bij bGenius werkte ik aan de ontwikkeling van een essentieel intern hulpmiddel genaamd 'search cluster analysis tool', dat door Reprise, ons partnerbedrijf, werd gebruikt. Door de principes van Objectgeoriënteerd Programmeren (OOP) en de MVC-architectuur te omarmen, kon ik zelfstandig werken en het project van concept tot realisatie zien, waarbij ik de hoogste kwaliteit en efficiëntie waarborgde. Mijn technische reis omvatte een diepe duik in een diverse tech stack: Angular (TypeScript), Spring (Java 11) en PostgreSQL. Door Design Patterns en UML te gebruiken voor duidelijke systeemblauwdrukken, toonde ik mijn veelzijdigheid, wat me geschikt maakt voor rollen die een breed scala aan technische competenties vereisen. In mijn onophoudelijke zoektocht naar onberispelijke softwareoplossingen, gebruikte ik Datastructuren en Algoritmen voor geoptimaliseerde functionaliteit. Ik voerde zorgvuldige unit-tests uit in Java 11, aangevuld met Jasmine en Karma voor Angular-componenten, om de robuustheid en betrouwbaarheid van onze software te garanderen. Als ik terugkijk op mijn zes maanden van februari tot juli 2020 bij bGenius in Groningen, Nederland, was het een periode van het aanscherpen van technische expertise, probleemoplossend vermogen en een toewijding aan uitmuntendheid. De ervaring, in combinatie met mijn aanpassingsvermogen, bevestigt mijn geschiktheid voor dynamische rollen in wereldwijde techbedrijven.

Methoden en technieken

 • OOP
 • MVC
 • Angular
 • TypeScript
 • Spring
 • Java
 • PostgreSQL
 • Design Patterns
 • UML
 • Unit Testing
 • Jasmine
 • Karma

/ Techniques I worked with

JavaScript
TypeScript
Java
Angular
Spring
.NET
AWS
C#
Docker
Firebase
Git
Kraken
HTML
Kanban
Kubernetes
Linux
MVC
MySQL
MongoDB
Nginx
OOP
PHP
PostgreSQL
Python
React
Remix
SCSS
CSS
Scrum
SDLC
SourceTree
SQL
Visual Studio