Sander

Senior

Java / Kotlin Developer

Beschikbaar vanaf: 
Binnenkort beschikbaar
Per Direct
Per Direct
Uur beschikbaar: 
40
Talen: 
NL, ENG
Residentie: 
Amsterdam
Nederland
Dagen op kantoor: 
2
In Overleg
Max reistijd per dag: 
1
uur
In Overleg

/ Skill Matrix

Language / Framework

Java
Typescript
javascript
Scala
Kotlin
PHP
Golang

Level

Senior
Senior
Senior
Senior
Senior
Medior
Junior

Years of Experience

9
6
6
5
4
3
1

/ Personal Information

/ Education & Certificates

Dec 2018
Kotlin for Java Developers

Jul 2016
Functional programming principles in Scala

Apr 2014
Hippo Development

Apr 2014
Java web services

Jan 2013
Software Engineering

Amsterdam University of Applied Sciences

/ Screenings

Alle screenings zijn uitgevoerd door onze screeningspartner PESCHECK.

No items found.

/ Typeracer Score

 WPM

Hoe hoger de TypeRacer-score hoe sneller de developer jouw code gaat kloppen en dus het project afrondt. Zelf een TypeRace doen? Dat kan hier! De afkorting 'WPM' staat voor 'words per minute'.

Average
Super Speed
0 WPM
45 WPM
160+ WPM

/ More information about me

/ Work Experience

 - 
Current

Agile/Senior Engineer

Het doel van een nieuw project genaamd "AMV Toekomstig technisch landschap" was: Het creëren van en overgaan naar één centraal technisch landschap voor de hele AMV organisatie. Sander werkte met meerdere teams voor het onthullen, specificeren, visualiseren en uitdrukken van de gewenste staat van de toekomst in een reeks DACI's en ADR's. De belangrijkste drijfveren waren het verminderen van redundantie en complexiteit, ons vermogen om systemen te bedienen en te beheren voor de lange termijn te verbeteren. Technisch gezien was Sander betrokken bij het kiezen van een nieuwe backend technologie, frontend technologie, CI/CD, authenticatie & autorisatie, het introduceren van een Service Mesh, en het definiëren van een nieuwe manier van communicatie tussen services.
 • Creëren en implementeren van één centraal technisch landschap voor de AMV organisatie
 • Onthullen, specificeren, visualiseren en uitdrukken van de toekomst in een reeks DACI's en ADR's
 • Kiezen van een nieuwe backend, frontend, CI/CD, authenticatie en autorisatie technologieën
 • Het introduceren van een Service Mesh
 - 
Current

Senior Java/Kotlin Developer

De vindbaarheid van vacatures op internet is sterk verdeeld over meerdere websites. Randstad Groep scoort als grootste HR-dienstverlener zeer slecht op dit gebied in vergelijking met de concurrentie. Als onderdeel van een nieuw project "Accelerate", heeft Sander binnen een multidisciplinair scrumteam gewerkt aan het opzetten van een nieuwe architectuur, het ontwikkelen van een nieuwe zoek- en match aanbeveling en het implementeren van microservices.
 • Opzetten van nieuwe architectuur
 • Ontwikkelen van een zoek- en matchaanbeveling
 • Implementeren van microservices
 - 
Current

DevOps & Java/Kotlin Developer

Het XtraLocal-project is eind april 2018 in Nederland gelanceerd. Het is voor lokale ondernemers nu mogelijk om digitaal te adverteren bij DPG Media. De advertenties worden verspreid via meerdere kanalen, zoals reclamefolder.nl, ad.nl, indebuurt.nl en 150 andere websites. Bij de start van het project werkte Sander aan het maken van de basisopstelling en het maken van prototypes van verschillende ideeën, zoals het bouwen van een aangepaste advertentieserver met behulp van een Lambda-architectuur. Sander was ook verantwoordelijk voor de opzetten van de CI/CD-omgeving, monitoring en schaling. Om development efficiënter en beter te onderhouden, introduceerde Sander Kotlin als: backend programmeertechnologie (Arrow functional library).
 • Opstellen van prototypes, zoals het bouwen van een aangepaste advertentieserver
 • Opzetten van CI/CD omgeving
 - 
Current

Scala allround web Developer

De afdeling ‘Match’ binnen Randstad Groep Nederland is verantwoordelijk voor: het matchingsproces van kandidaten. De missie van het team was om de kwaliteit en snelheid van de software, die het matchen van kandidaten met vacatures mogelijk maakte te verbeteren. Om deze functionaliteit te realiseren, richtte Sander zich op: het bouwen en onderhouden van een Scala webapplicatie in combinatie met Angular. Daarbij heeft een integratie plaatsgevonden met het data science team, het overdragen en gebruiken van big data. Gitlab en Cloudformation werden gebruikt om de applicatie te bouwen, implementeren en schalen.
 • Bouwen en onderhouden van een Scala webapplicatie
 • Integreren van het overdragen en gebruiken van big data
 - 
Current

Hippo Solutionarchitect

Sander ondersteunde samen met zijn collega's de ontwikkeling van online bronnen voor de publieksvoorlichting van de rijksoverheid. De hoofdtaak was het ontwerpen en verbeteren van de huidige architectuur voor het platform Rijksoverheid. Op dit platform worden ​​meer dan 100 overheidswebsites onderhouden (rijksoverheid.nl, defensie.nl etc.). Sander adviseerde over de architectuur en begeleidde de (externe) bouwteams. Sander onderhield contact met de externe bouwpartijen en initieerde verbeteringen rondom OTAP omgevingen en implementatiestrategieën.
 • Ontwikkeling van online bronnen
 • Ontwerpen en verbeteren van de huidige architectuur
 • Contact houden met externe relaties
 • Initiëren van verbeteringen rondom OTAP omgevingen en implementatiestrategieën
 - 
Current

Java/Scala Developer

Voor de G-Star website heeft Sander in een complexe opzet ontwikkeld, met afhankelijkheden van externe diensten. In deze rol maakte Sander kennis met functioneel programmeren (Scala). De complexiteit heeft vooral te maken met de innerlijke communicatie van verschillende systemen (Tridion, Intershop, Adyen en FredHopper). De Play-web applicatie is gebruikt om al deze systemen met elkaar te verbinden (performance was een belangrijke factor). Sander heeft zich weten te ontwikkelen tot senior developer binnen G-Star en heeft bijgedragen aan het agile development proces.
 • Verbinden van systemen om performance te verbeteren
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van het Agile Development proces
 - 
Current

Java/Hippo Developer

Sander was betrokken bij de ontwikkeling van de website van de Hogeschool van Amsterdam (hva.nl) . Sander heeft gefungeerd als een van de lead developers. Het project is gerealiseerd samen met het team van uva.nl waardoor het complete project op maat is gemaakt en geïntegreerd met verschillende externe systemen. Sander heeft de OTAP-omgeving verbeterd, nieuwe functionaliteit gerealiseerd, code geherstructureerd waar nodig voor performance en design verbeteringen gemaakt.
 • Verbeteren van de OTAP-omgeving
 • Nieuwe functionaliteiten realiseren
 • Code herstructureren voor de verbetering van performance
 • Design verbeteringen gemaakt
 - 
Current

Java backend Developer

Sander was tijdens zijn afstudeerstage werkzaam als back-end developer bij Trifork. Sander moest ervoor zorgen dat logdata van verschillende systemen worden geaggregeerd en geanalyseerd. Dit was noodzakelijk voor statistieken en marketingdoeleinden. Sander heeft verschillende open source projecten gebruikt (Logstash, Kibana en Elasticsearch) om een ​​webapplicatie te realiseren voor het bewaken van verschillende logdata. Na het succesvol afstuderen werd Sander gevraagd om deel te nemen aan een project om een ​​logmodule toe te voegen aan een bestaande webapplicatie.
 • Logdata van verschillende systemen aggregeren en analyseren
 • Gebruik van opensource projecten om een webapplicatie te realiseren voor het bewaken van logdata.
 • Logmodule toevoegen aan een bestaande webapplicatie
 - 
Current

Web Developer

Websites ontwerpen (voor autobedrijven) en deze vervolgens in een content management system bouwen (Joomla/Drupal).
 • Websites ontwerpen
 • Bouwen in Joomla/Drupal

/ FAQ

Hoe word ik een partner?

Als je onze partner wil worden dan kun je gemakkelijk een korte vragenlijst invullen. Hierin geef je aan wat jullie segment is is en waar we jullie vacatures kunnen vinden. Verder geef je aan geen stoute dingen te doen. Meld je nu aan via https://partner-worden.paperform.co/

Zijn de namen in de cv's echt?

Vanwege privacy redenen delen wij de namen van de beschikbare nerds alleen wanneer zij aangedragen worden bij klanten of partners.

Wat betekent het als ik een partner ben?

Als je een partner bent van Software Vrienden krijg je als eerste te horen wanneer er nieuwe nerds beschikbaar zijn. Ook houden we je openstaande vacatures in de gaten en geven we je een alert wanneer er een match is. Partner worden is gratis en kan gemakkelijk via https://partner-worden.paperform.co/

Kennen jullie de beschikbare nerds?

Jazeker. Alle nerds die je ziet zijn onze vrienden. Sommige zijn bij ons in dienst, anderen zijn ZZP. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen doen wij nauwkeurig onderzoek naar dienst persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Zijn alle nerds bij jullie in dienst?

Sommige nerds zijn bij ons in dienst, anderen zijn zzp'er. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen, doen wij nauwkeurig onderzoek naar hun persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Kan ik een nerd direct inhuren?

Soms is het voor een organisatie belangrijk om de schakel kort te houden. Hiervoor is het soms mogelijk om een nerd direct in te huren als zzp’er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om een margin-only kickback-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

/ Techniques I worked with

Java
Typescript
Javascript
Scala
Kotlin
PHP
Go
Spring
gRPC
OAuth
OpenID
Kafka
AWS
Cognito
CDK
Cloudformation
API
Terraform
PostgreSQL
MongoDB
Kibana
Docker
GitHub Actions
Kubernetes
New Relic
Elasticseach
Maven
S3
SQS
SNS
ELB
EB
EC2
DynamoDB
MySQL
Docker
Gitlab
Jenkins
HTML
CSS
SASS
Codebuild
CodePipeline
Bitbucket
DAX
RDS
DataDog
Play Framework
Slick
Akka
Twirl
Angular
SOAP
REST
Python
Autoscaling
Less
Hadoop
Hive
GitLab
Hippo
Netty
JSP
AngularJS
JQuery
Java EE
JPA
Apache
CSS3
Git
Axon
XML
Sander
Hi welkom op mijn resume pagina! Klik op de button hieronder om met mij te chatten.
Stel mij een vraag!
Sander
Hi welkom op mijn resume pagina! Wat wil je weten?
...
Laat je email achter om je bericht te verzenden!
Hi welkom op mijn resume pagina! Wat wil je weten?
...
Je bericht is verzonden! 
Sander
 neemt zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Sander

Senior

Java / Kotlin Developer

Beschikbaar vanaf: 
Binnenkort beschikbaar
Per Direct
Per Direct
Uur beschikbaar: 
40
Talen: 
NL, ENG
Residentie: 
Amsterdam
Nederland
Dagen op kantoor: 
2
In Overleg
Max reistijd per dag: 
1
uur
In Overleg
Tariefindicatie: 
105

/ Skill Matrix

Language / Framework

Java
Typescript
javascript
Scala
Kotlin
PHP
Golang

Level

Senior
Senior
Senior
Senior
Senior
Medior
Junior

Years of Experience

9
6
6
5
4
3
1

/ More information about me

/ Work Experience

 - 
Current

Agile/Senior Engineer

 - 
Current

Senior Java/Kotlin Developer

 - 
Current

DevOps & Java/Kotlin Developer

 - 
Current

Scala allround web Developer

 - 
Current

Hippo Solutionarchitect

 - 
Current

Java/Scala Developer

 - 
Current

Java/Hippo Developer

 - 
Current

Java backend Developer

 - 
Current

Web Developer

/ Techniques I worked with

Java
Typescript
Javascript
Scala
Kotlin
PHP
Go
Spring
gRPC
OAuth
OpenID
Kafka
AWS
Cognito
CDK
Cloudformation
API
Terraform
PostgreSQL
MongoDB
Kibana
Docker
GitHub Actions
Kubernetes
New Relic
Elasticseach
Maven
S3
SQS
SNS
ELB
EB
EC2
DynamoDB
MySQL
Docker
Gitlab
Jenkins
HTML
CSS
SASS
Codebuild
CodePipeline
Bitbucket
DAX
RDS
DataDog
Play Framework
Slick
Akka
Twirl
Angular
SOAP
REST
Python
Autoscaling
Less
Hadoop
Hive
GitLab
Hippo
Netty
JSP
AngularJS
JQuery
Java EE
JPA
Apache
CSS3
Git
Axon
XML

Sander

Senior

Java / Kotlin Developer

Beschikbaar vanaf: 
Binnenkort beschikbaar
Per Direct
Per Direct
Uur beschikbaar: 
40
Talen: 
NL, ENG
Residentie: 
Noord-Holland
Dagen op kantoor: 
In overleg
Max reistijd per dag: 
In overleg
In Overleg

/ Skill Matrix

Language / Framework

Java
Typescript
javascript
Scala
Kotlin
PHP
Golang

Level

Senior
Senior
Senior
Senior
Senior
Medior
Junior

Years of Experience

9
6
6
5
4
3
1

/ Education & Certificates

Dec 2018
Kotlin for Java Developers

Jul 2016
Functional programming principles in Scala

Apr 2014
Hippo Development

Apr 2014
Java web services

Jan 2013
Software Engineering

Amsterdam University of Applied Sciences

/ Screenings

Alle screenings zijn uitgevoerd door onze screeningspartner PESCHECK.

No items found.

/ More information about me

/ Work Experience

 - 
Current

Agile/Senior Engineer

Het doel van een nieuw project genaamd "AMV Toekomstig technisch landschap" was: Het creëren van en overgaan naar één centraal technisch landschap voor de hele AMV organisatie. Sander werkte met meerdere teams voor het onthullen, specificeren, visualiseren en uitdrukken van de gewenste staat van de toekomst in een reeks DACI's en ADR's. De belangrijkste drijfveren waren het verminderen van redundantie en complexiteit, ons vermogen om systemen te bedienen en te beheren voor de lange termijn te verbeteren. Technisch gezien was Sander betrokken bij het kiezen van een nieuwe backend technologie, frontend technologie, CI/CD, authenticatie & autorisatie, het introduceren van een Service Mesh, en het definiëren van een nieuwe manier van communicatie tussen services.
 • Creëren en implementeren van één centraal technisch landschap voor de AMV organisatie
 • Onthullen, specificeren, visualiseren en uitdrukken van de toekomst in een reeks DACI's en ADR's
 • Kiezen van een nieuwe backend, frontend, CI/CD, authenticatie en autorisatie technologieën
 • Het introduceren van een Service Mesh
 - 
Current

Senior Java/Kotlin Developer

De vindbaarheid van vacatures op internet is sterk verdeeld over meerdere websites. Randstad Groep scoort als grootste HR-dienstverlener zeer slecht op dit gebied in vergelijking met de concurrentie. Als onderdeel van een nieuw project "Accelerate", heeft Sander binnen een multidisciplinair scrumteam gewerkt aan het opzetten van een nieuwe architectuur, het ontwikkelen van een nieuwe zoek- en match aanbeveling en het implementeren van microservices.
 • Opzetten van nieuwe architectuur
 • Ontwikkelen van een zoek- en matchaanbeveling
 • Implementeren van microservices
 - 
Current

DevOps & Java/Kotlin Developer

Het XtraLocal-project is eind april 2018 in Nederland gelanceerd. Het is voor lokale ondernemers nu mogelijk om digitaal te adverteren bij DPG Media. De advertenties worden verspreid via meerdere kanalen, zoals reclamefolder.nl, ad.nl, indebuurt.nl en 150 andere websites. Bij de start van het project werkte Sander aan het maken van de basisopstelling en het maken van prototypes van verschillende ideeën, zoals het bouwen van een aangepaste advertentieserver met behulp van een Lambda-architectuur. Sander was ook verantwoordelijk voor de opzetten van de CI/CD-omgeving, monitoring en schaling. Om development efficiënter en beter te onderhouden, introduceerde Sander Kotlin als: backend programmeertechnologie (Arrow functional library).
 • Opstellen van prototypes, zoals het bouwen van een aangepaste advertentieserver
 • Opzetten van CI/CD omgeving
 - 
Current

Scala allround web Developer

De afdeling ‘Match’ binnen Randstad Groep Nederland is verantwoordelijk voor: het matchingsproces van kandidaten. De missie van het team was om de kwaliteit en snelheid van de software, die het matchen van kandidaten met vacatures mogelijk maakte te verbeteren. Om deze functionaliteit te realiseren, richtte Sander zich op: het bouwen en onderhouden van een Scala webapplicatie in combinatie met Angular. Daarbij heeft een integratie plaatsgevonden met het data science team, het overdragen en gebruiken van big data. Gitlab en Cloudformation werden gebruikt om de applicatie te bouwen, implementeren en schalen.
 • Bouwen en onderhouden van een Scala webapplicatie
 • Integreren van het overdragen en gebruiken van big data
 - 
Current

Hippo Solutionarchitect

Sander ondersteunde samen met zijn collega's de ontwikkeling van online bronnen voor de publieksvoorlichting van de rijksoverheid. De hoofdtaak was het ontwerpen en verbeteren van de huidige architectuur voor het platform Rijksoverheid. Op dit platform worden ​​meer dan 100 overheidswebsites onderhouden (rijksoverheid.nl, defensie.nl etc.). Sander adviseerde over de architectuur en begeleidde de (externe) bouwteams. Sander onderhield contact met de externe bouwpartijen en initieerde verbeteringen rondom OTAP omgevingen en implementatiestrategieën.
 • Ontwikkeling van online bronnen
 • Ontwerpen en verbeteren van de huidige architectuur
 • Contact houden met externe relaties
 • Initiëren van verbeteringen rondom OTAP omgevingen en implementatiestrategieën
 - 
Current

Java/Scala Developer

Voor de G-Star website heeft Sander in een complexe opzet ontwikkeld, met afhankelijkheden van externe diensten. In deze rol maakte Sander kennis met functioneel programmeren (Scala). De complexiteit heeft vooral te maken met de innerlijke communicatie van verschillende systemen (Tridion, Intershop, Adyen en FredHopper). De Play-web applicatie is gebruikt om al deze systemen met elkaar te verbinden (performance was een belangrijke factor). Sander heeft zich weten te ontwikkelen tot senior developer binnen G-Star en heeft bijgedragen aan het agile development proces.
 • Verbinden van systemen om performance te verbeteren
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van het Agile Development proces
 - 
Current

Java/Hippo Developer

Sander was betrokken bij de ontwikkeling van de website van de Hogeschool van Amsterdam (hva.nl) . Sander heeft gefungeerd als een van de lead developers. Het project is gerealiseerd samen met het team van uva.nl waardoor het complete project op maat is gemaakt en geïntegreerd met verschillende externe systemen. Sander heeft de OTAP-omgeving verbeterd, nieuwe functionaliteit gerealiseerd, code geherstructureerd waar nodig voor performance en design verbeteringen gemaakt.
 • Verbeteren van de OTAP-omgeving
 • Nieuwe functionaliteiten realiseren
 • Code herstructureren voor de verbetering van performance
 • Design verbeteringen gemaakt
 - 
Current

Java backend Developer

Sander was tijdens zijn afstudeerstage werkzaam als back-end developer bij Trifork. Sander moest ervoor zorgen dat logdata van verschillende systemen worden geaggregeerd en geanalyseerd. Dit was noodzakelijk voor statistieken en marketingdoeleinden. Sander heeft verschillende open source projecten gebruikt (Logstash, Kibana en Elasticsearch) om een ​​webapplicatie te realiseren voor het bewaken van verschillende logdata. Na het succesvol afstuderen werd Sander gevraagd om deel te nemen aan een project om een ​​logmodule toe te voegen aan een bestaande webapplicatie.
 • Logdata van verschillende systemen aggregeren en analyseren
 • Gebruik van opensource projecten om een webapplicatie te realiseren voor het bewaken van logdata.
 • Logmodule toevoegen aan een bestaande webapplicatie
 - 
Current

Web Developer

Websites ontwerpen (voor autobedrijven) en deze vervolgens in een content management system bouwen (Joomla/Drupal).
 • Websites ontwerpen
 • Bouwen in Joomla/Drupal

/ Techniques I worked with

Java
Typescript
Javascript
Scala
Kotlin
PHP
Go
Spring
gRPC
OAuth
OpenID
Kafka
AWS
Cognito
CDK
Cloudformation
API
Terraform
PostgreSQL
MongoDB
Kibana
Docker
GitHub Actions
Kubernetes
New Relic
Elasticseach
Maven
S3
SQS
SNS
ELB
EB
EC2
DynamoDB
MySQL
Docker
Gitlab
Jenkins
HTML
CSS
SASS
Codebuild
CodePipeline
Bitbucket
DAX
RDS
DataDog
Play Framework
Slick
Akka
Twirl
Angular
SOAP
REST
Python
Autoscaling
Less
Hadoop
Hive
GitLab
Hippo
Netty
JSP
AngularJS
JQuery
Java EE
JPA
Apache
CSS3
Git
Axon
XML