Blog - NAAS News
6 redenen waarom we onze vrienden (toch) nerds noemen

Wat betekent nerd?

Nerds. Jij ziet ze waarschijnlijk als die jongens met bril die constant gepest worden, ‘s nachts gamen, overdag klussen aan computers, ‘s ochtends met Magic Cards spelen en nog geen half uur nodig hebben om te leren voor een tentamen. Klopt, de term nerd roept niet perse de meest positieve associaties op. Wij zien ze anders, meer als de astronauten van de 21ste eeuw. En daar hebben wij ook zo onze redenen voor. In totaal 6. Komen ze!

Freek

Reden 1: Nerds werken slimmer

Nee, onze nerds hoeven niet per definitie slim te zijn. Slim werken is voor ons wel een eis. En echte nerds kunnen dat dus heel goed; ze doorzien heel snel waar de pijnpunten zitten en hoe ze die stapsgewijs kunnen omzeilen om toch de doelstelling(en) te behalen voor onze eindklanten. Zijn ze allemaal echte Scrum Masters? Nee dat niet (we hebben er wel veel trouwens). Waar het vaak misgaat bij de niet-nerds is dat ze een u-vraagt-wij-draaien-cultuur gewend zijn. Nerds daarentegen hebben een soort rode lap voor zich hangen die alleen maar gericht is op efficiency en toch even een andere afslag nemen. Tot dusver hebben we daarmee echt waanzinnige resultaten behaald bij klanten als Essent, ING, Improvers en Gemeente Rotterdam.  

Reden 2: Nerds zijn flexibeler

Onze nerds werken aan 1 project tegelijkertijd. Daarmee zijn ze een stuk flexibeler. Bug? Ze staan direct voor je klaar. Toch meer features erbij? Trek ze aan de mouw en go! Naderende deadline? Onze nerds wachten waarschijnlijk al een tijdje op je akkoord;) Voor onze eindklanten betekent die flexibiliteit dus betere bereikbaarheid, meer impact en een kortere project timeline. Kortom: met 1 project heb je meer focus en eerder resultaat dan tientallen projecten tegelijk managen. 

Reden 3: Nerds kijken verder vooruit

Of het nou iets met AI moet zijn, een framework dat net op de markt is. Nerds zijn waarschijnlijk al op de hoogte als jij erover leest of hoort. Dus je kunt er bij nerds op rekenen dat ze altijd met een oplossing komen die toekomstbestendig is. Dat betekent dat iedere investering ook écht een investering in de toekomst is. En dat scheelt onze eindklanten veel meer re-investments en onnodig veel onderhoud.

Reden 4: Nerds zijn echte oplossers

Nerds kunnen niet tegen problemen of obstakels. Daar zijn ze ook nerd voor, want nerds willen het onderste uit de kan halen. Ze stellen zichzelf niet alleen de vraag ‘waarom iets niet werkt’, maar ook ‘hoe het wel zou kunnen werken of zelfs beter’. Je hebt dus in feite altijd de garantie op het beste van het beste. En dat is ook trouwens precies de reden waarom nerds zo graag voor Software Vrienden werken; ze krijgen precies de vrijheid die ze willen voelen om te ontdekken waar het anders of beter kan. Google doet dat ook een beetje, werknemers mogen daar 20% van hun tijd investeren in innovatie! En ja: vaak levert dat nog mooiere en betere resultaten op. Voor ons, maar vooral voor jou.

Reden 5: Ze zijn echt heel erg goed in bijna alles

Al die voordelen die we net noemden, hebben ook als resultaat dat ze best wel wat hun in mars hebben. Natuurlijk, vrijwel iedere developer heeft wat meerdere talen in z’n broekzak. Een nerd bezit altijd iets extra’s. Soms is het een onschuldige hobby in elektrotechniek of een eigen webshop waar ze aan werken. Niet dat ze daarmee nou wat extra’s leveren (soms wel!), maar het betekent wel dat je als partner goed kunt beoordelen in hoeverre een nerd een extra goede match zou kunnen zijn. 

Reden 6: Nerds hebben een backup

Wat het met echte nerds is, is dat ze altijd een community achter zich hebben staan. Wat je dus óók krijgt is die community. Onze nerds zijn daarom niet voor niks Vriendlancer bij ons; ze hebben ontzettend veel vrijheden! Genoeg vrijheid om zo optimaal mogelijk te presteren in ieder geval. Met Software Vrienden zijn we die community’s aan elkaar aan het koppelen. Zo krijg je dus niet alleen platform, maar ook een mega-community die volledig benut kan worden. Door recruiters, IT-bedrijven, investeerders. ondernemers, agencies, corporates, pioniers… Iedereen!

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen