Blog - WAAS News
Nvidia dominantie

AI-gekte maakt Nvidia het meest waardevolle bedrijf ter wereld

De CEO van Nvidia, Jensen Huang, heeft explosieve groei doorgemaakt. De chipmaker Nvidia is het meest waardevolle bedrijf ter wereld geworden nadat de aandelenkoers dinsdag tot een recordhoogte steeg.

Belinda

Explosieve groei onder leiding van Jensen Huang

Nvidia is het meest waardevolle bedrijf ter wereld geworden na een recordhoogte in de aandelenkoers. Het bedrijf is nu $3,34 biljoen waard, met een prijs die sinds het begin van dit jaar bijna is verdubbeld. Het aandeel eindigde de handelsdag op bijna $136, een stijging van 3,5%, en overtrof eerder deze maand Apple en Microsoft.

Dominantie in de AI-chipmarkt

De opkomst van Nvidia is aangewakkerd door zijn dominantie in de AI-chipmarkt, wat analisten de "nieuwe goud of olie in de techsector" noemen.

Toekomstige groei verwacht door experts

Chris Penrose van Nvidia voorspelde verdere groei in de AI-sector en benadrukte dat we "pas aan het begin" staan. Wedbush Securities verwacht dat Nvidia binnenkort een marktwaarde van $4 biljoen zal bereiken.

Spectaculaire groei in acht Jaar

Acht jaar geleden was het aandeel minder dan 1% van de huidige prijs waard. De waarde van Nvidia is gestegen door de vraag naar chips voor generatieve AI-modellen en de Bitcoin-mining boom in 2020.

Hevige concurrentie onder AI-ontwikkelaars

Microsoft, Alphabet, Meta en Apple strijden om wereldleidende AI-producten te creëren, wat Nvidia ten goede komt. Nvidia domineert de AI-chipmarkt en ontwikkelt ook eigen AI-technologie.

Overtreffen van analistenverwachtingen

Nvidia's verkoop- en winstcijfers hebben de verwachtingen van analisten overtroffen. Analist Ben Barringer benadrukte dat de vraag naar Nvidia-chips "geen tekenen van afname" vertoont.

Voorzichtige blik op de toekomst

Sommige analisten zijn echter voorzichtiger. Barclays' Sandeep Gupta waarschuwt dat Nvidia's grote marktaandeel moeilijk te behouden zal zijn door toenemende concurrentie en vragen over hoe klanten AI-software zullen monetiseren.

Bron: www.bbc.com

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen