Blog - Inspiratie
Lopen maar

Benja liep Santiago de Compostella en kwam terug als een herboren Messias.

Onze supernerd en Java-specialist Benja is dit najaar naar Portugal en Spanje gereisd om de Santiago de Compostella af te leggen. Een pelgrimstocht met oneindig veel fabuleuze uitzichten. Benja deelt in dit verhaal wat hem dat allemaal heeft opgeleverd.

Frank

Waarom?

Ik heb echt een megadrukke tijd gehad met veel uitdagende Java-opdrachten. Ik moest ergens een keer dit jaar mijn hoofd zien leeg te maken. Ik heb vervolgens gewoon een ticket geboekt en alleen m’n iPhone meegenomen met daarop Spotify en Storytel. 

Santiago de Compostella?

Santiago de Compostella is een pelgrimsroute van een paar duizend jaar oud. Veel mensen lopen die tocht om bijvoorbeeld tot bezinning te komen of omdat een nieuwe levensfase zich aandient. Die insteek wekte mijn nieuwsgierigheid wel.

Hoe heb je het zelf ervaren?

Terwijl ik die tocht ging doen was ik ook begonnen aan intermittent fasting waarbij je 16 uur achter elkaar niet eet. Tijdens de tocht werd ik mij extra bewust van m’n eigen frustraties en emoties. Tegelijkertijd voelde ik mij heel erg voldaan als ik een dag weer flink wat kilometers had gelopen. Ik raakte daardoor in die weken ook in een andere state of mind. Normaal stopt dat als je je mobiel weer pakt, maar ik begon eens meer geluiden te horen en zag beduidend meer details dan voorheen. 

Wat heb je ervan geleerd?

In ons werk is het veel denken, juist aan die details. Dat gaat echt zoveel makkelijker nu, omdat ik even stil ben gezet in die weken. Santiago de Compostella heeft mij ook doen beseffen dat er veel meer in het leven is dan denken. Soms moeten we meer voelen om het denken wat meer los te kunnen laten. In het moment zijn dus en niet iedere keer zoeken naar de afleiding om maar niet in het moment te hoeven zijn. 

Cool, tips voor andere nerds?

We poepen allemaal zoveel woorden uit, maar we zijn allemaal zoveel meer dan dat. Door meer te voelen kom je ook tot andere wijsheden. Wijsheden die niet in je brein zitten, maar alleen tot je komen als je wat meer gaat voelen, voor een lange tijd. Ga vooral leren voelen dus.

Wil je nog meer zeggen?

Ik sta iedere ochtend om 5 uur op en neem een koude douche. Ik kan het iedereen aanraden! Je bent zoveel productiever en fitter. Het levert mij in ieder geval alleen maar voordelen op.

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen