Blog - NAAS News
squidward?

W** is dat toch met die octopus in jullie logo?

Jup, wij hebben een octopus in ons logo. En dat heeft zeker een reden. Wellicht dat je meteen moet denken aan de Netflix-docu My Octopus Teacher? Dat is eigenlijk helemaal niet zo gek, want zoals de filmmaker zelf ook zegt: op heel veel verschillende manieren lijken we als mensen ook wel een beetje op die beesten. Zijn grote les dankzij die octopus: we zijn geen bezoekers, maar allemaal onderdeel van onze kleine, kwetsbare aarde. Wat dat met ons logo te maken heeft? Tot dusver nog helemaal niks. We gaan je nu uitleggen op welke manier wel;)

Wessel de Octo
October 20, 2022

Octopussen - Reef Octopussen trouwens - zijn reteslimme dieren. Hun cognitieve vermogen, de manier waarop ze complexe (visuele) taken kunnen oplossen, de drie harten die ze hebben... Het maakt ze tot een van de meest opmerkelijke dieren die we kennen... Ja, sommige nerds van ons zijn best opmerkelijk, maar vooral ook slim. Slim op een manier dat ze meer kunnen dan alleen die code erdoor rammen...

Ho wacht ff, 'nerds'?

'Programmeur' is sowieso al een veel te lang woord. Programmeurs produceren code. Dat is - vinden wij - echt iets anders. Als je echte betekenisvolle, impactvolle en functionele software wilt maken dan leveren nerds de echte meerwaarde. Legendes zoals wij ze noemen, want over 200 jaar kijken we terug op een revolutie. Een revolutie die ooit is begonnen dankzij nerds. Hell yeah, we love nerds!

De octopus als symbool

De unieke capaciteiten van een octopus staan voor ons eigenlijk symbool voor de ideale nerd. Met al die programmeertalen, de zoveelste bug of update, wensen van veeleisende klanten, het combineren van talen, autodidact kunnen (en willen) zijn... We kunnen ontzettend veel met code, maar het vraagt tegelijkertijd ook om ontzettend veel harde en zachte competenties die soms nog wel onderschat worden.

De octopus als metafoor

De miljoenen neuronen op de armen van de octopus, het grote almachtige brein tussen al die andere diersoorten in die wijdse oceaan. Zo zien we onszelf ook. Als een octopus die met haar armen en al die neuronen (jup, de nerds) op meer plekken kan zijn en razendsnel vanuit het niets een nerd of zelfs teams kan aandragen. Zonder menselijk handelen, AI-databased, op maat geselecteerd.

Vrienden op een missie

Achter dat octopussen-gedrag schuilt er een grotere missie. En dat is dat we nerds zich wat meer Elon Musk, Mark Zuckerberg of wie dan ook willen laten voelen. Oftewel: ze een biotoop bieden dat beter betaalt, meer uitdaging biedt en de ultieme vrijheid geeft om helemaal de nerd te worden die je wilt zijn of nog wilt worden. Ongeacht leeftijd, taal, gender, (haar)kleur of kledingstijl.

En nu? Even lekker die trailer checken natuurlijk!

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen