Blog - Nerd Stories
Rick de Commandant

Rick is begonnen als nerd, doorgegroeid naar commandant

Rick studeerde samen met Glen (nerd #341) Game Engineering. Falco deed daarin meer de technische kant: “C-Sharp, C++. Ze hebben geen geheimen voor mij. Daarna ben ik mij wat meer gaan richten op NodeJS en Python.” 

Batsie Batsie

Rick wilde zijn ervaring op een andere manier inzetten

Bij Improvers kwam Rick erachter dat er nóg meer in het vat zat: “Ik merkte dat ik echt over had in projecten en dat mijn ervaring meer waarde zou hebben in het overdragen van kennis dan het in te zetten. En ik trek m’n mond wel open, dus daar kon het niet aan liggen.” 

Het voorkomen van chaos. Rick wordt daar gewoon blij van.

Rick zit nu bij Berlinger Group, een groot internationaal bedrijf: “Zij hebben een dashboard die we helemaal vanaf scratch weer opbouwen voor ze. Dat betekent dat je goed moet nadenken over de implementatie en hoe alles moet gaan werken. Ik werk nu veel met Scrum om alle vissen in de kom te houden.”

Er gaat niks boven Software Vrienden

Vanuit huis stuurt Rick al zijn nerds aan, als een ware commandant: “Groot scherm, niet geforceerd op kantoor hoeven zijn, administratie die voor me geregeld wordt. Het is zoveel vrijer werken op die manier. Daardoor kan ik veel beter m’n werk doen bij Software Vrienden dan waar dan ook.”

De stap van commandant naar maarschalk

Rick wil doorgroeien in wat hij nu doet en meer een expert in app-ontwikkeling worden: “Ik wil eerst gecertificeerd Scrum Master worden. Dat lijkt me echt tof, want samenwerken en communiceren gaat dan zoveel beter. Niemand heeft dan het gevoel van ‘weer zo’n meeting’. Het is niet meer zo voorspelbaar en dat is een groot onderschat probleem in heel veel meetings.”

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen