Blog - Nerd Stories
Sher Khan is Pythonista. Nog steeds gelukkig.

Sher Khan is Pythonista. En nog steeds, gelukkig...

Sher Khan is een van onze highclass Pythonista’s. Al die kennis geeft hij - vanuit zijn eigen vaderland Pakistan - door aan andere, talentvolle Pythonista’s. Zo’n 3 uur per dag. Met een master Architecture Intelligence op zak lijkt het allemaal niet op te kunnen voor Sher. Daar gaan we het nu niet over hebben. Vandaag geeft Sher een kort lesje in veerkracht en de kracht van het ‘gewoon oplossen’. Go!

Koning Bas
October 20, 2022

Oeps…😟

Maandenlang in bed liggen, niet kunnen bewegen, niet wetende of er nog licht komt aan het eind van de tunnel. Een auto ongeluk, zomaar, uit het niets, zonder enige schuld. Het leven stond volledig op z’n kop voor Sher: “Dat ongeluk had een ongelooflijke impact op mij, meer dan ik had gedacht om eerlijk te zijn. Mijn hele ruggenwervel was er op meerdere plekken slecht aan toe.”

Nou, daar lag hij. 

Dus.... Hoe te overleven in zo’n situatie? Hoe zoek je naar de lichtpuntjes? Sher: “Ik ben er op een gegeven moment wat meer boven gaan staan, eigenlijk zoals ik ook als Python-developer dat doe bij complexe opdrachten. Stel, als er een oplossing zou zijn. Hoe zou die er dan uit moeten zien voor mij? En is het ook een realistische oplossing die iedereen begrijpt?”

Sher ging aan de slag

Vanuit zijn bed natuurlijk, waar hij al maanden lag. Tot op de dag van vandaag gebruikt hij die leerzame (herstel)periode in zijn werk: “Blijf vragen stellen, net zo lang tot je hebt wat je vindt. Als je er lang genoeg de tijd voor neemt en blijft focussen op die oplossing, dan komt het. Het komt echt. En dat zeg ik ook tegen mijn studenten. Geef niet op, stop niet, het komt. Het heeft mij echt nog meer focus opgeleverd, meer dan voor het auto ongeluk.”

Na zijn herstel werkte hij overigens vrij snel aan bloedmooie opdrachten. Wel belangrijk om te benoemen, want Sher is een echte legend in de club: "Ik heb gewerkt aan een Amazon drop shipping-project met behulp van Python en Django, ik heb een analyse-instrument voor een STEAM game engine gemaakt en een Automatic Dispatching-algoritme voor een voedselleveringsbedrijf ontwikkeld.” 

Focus op Software Vrienden

Sher is op dit moment volle bak voor Software Vrienden aan de slag: “Ik ben nu vooral druk bezig op de achtergrond met het matchen van nerds en bedrijven. Op die manier leer ik het bedrijf ook echt van binnenuit kennen en ik moet zeggen dat het echt supergezellig is. D’r wordt hard gewerkt, d’r is een goede sfeer onderling en er wordt veel lol getrapt.” 

Gelijkheid boven inhoud

Op dit moment wacht Sher nog op een mooie opdracht bij een bedrijf. Het project zelf? Dat heeft niet perse zijn grootste focus: “Ik zoek echt een bedrijf met een leuk team waar iedereen gelijk is aan elkaar, dat is voor mij het belangrijkste. Als dat lukt dan ben ik een blije Pythonista. Ondertussen ben ik mijn certificaten aan het halen voor Azure en Amazon Webservices.”

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen