Blog - Inspiratie
We Love Pythonista's

6 Belangrijke criteria bij het werven van een Senior Python Developer

Als recruiter is het van cruciaal belang om de juiste kandidaat te vinden voor een senior Python Developer-functie. In deze blog zullen we zes belangrijke criteria bespreken waar je als recruiter op moet letten bij het zoeken naar een senior Python Developer. En voor de rest? Laat het lekker over aan onze matching algoritme:) Wij vinden de juiste Python developer voor je!

Joyce
May 4, 2024

De makkelijkste: échte ervaring!

Een senior Python Developer moet aantoonbare ervaring hebben in het werken met Python en het ontwikkelen van complexe projecten. Let op het aantal jaren ervaring en vraag naar specifieke projecten waar de kandidaat aan heeft gewerkt. Vraag naar hun betrokkenheid bij het ontwerp, de ontwikkeling en het testen van applicaties.

Het gaat niet alleen om Python...

Een senior Python Developer moet diepgaande kennis hebben van Python en de bijbehorende bibliotheken en frameworks, zoals Django of Flask. Vraag naar hun ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties, het bouwen van API's en het werken met databases. Een goed begrip van andere relevante technologieën zoals SQL, HTML, CSS en JavaScript is ook belangrijk.

Probleemoplossend vermogen

Een senior Python Developer moet in staat zijn om complexe problemen op te lossen en efficiënte oplossingen te ontwikkelen. Vraag naar hun vermogen om technische uitdagingen aan te pakken en naar voorbeelden waarin ze creatieve oplossingen hebben bedacht voor moeilijke problemen.

Pythonista leidersmateriaal?

Aangezien het een senior functie betreft, moet een senior Python Developer leiderschapskwaliteiten hebben en in staat zijn om junior ontwikkelaars te begeleiden. Vraag naar hun ervaring in het leiden van ontwikkelingsteams en naar voorbeelden waarin ze anderen hebben geholpen om te groeien en te leren.

Alles is commmmmunicatie

Effectieve communicatie is essentieel voor een senior Python Developer, omdat ze vaak moeten samenwerken met andere teamleden, zoals projectmanagers, ontwerpers en andere ontwikkelaars. Vraag naar hun communicatiestijl, hoe ze technische concepten uitleggen aan niet-technische belanghebbenden en hoe ze omgaan met conflictsituaties.

Show don't tell

Vraag naar het portfolio van de kandidaat, inclusief voorbeelden van hun vorige werk. Bekijk de kwaliteit van de code, de schaalbaarheid van de projecten en de algehele technische bekwaamheid. Vraag ook om referenties en neem contact op met vorige werkgevers om meer inzicht te krijgen in de prestaties en het professionele gedrag van de kandidaat.

Zoek je een Python Developer?🤔

Wij hebben hem/haar voor je! >

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen