Blog - WAAS News
boodschap!

SpaceX introduceert Starlink Mini

SpaceX is officieel begonnen met de verkoop van de Starlink Mini aan geselecteerde vroege klanten. Wij - nouja, Jeff vooral - vertellen je er (bijna) alles over in onderstaand artikel.

Jeff

Specificaties

De Starlink Mini is ongeveer zo groot als een 14-inch laptop of MacBook, wat betekent dat hij ultra-draagbaar is en gemakkelijk in een rugzak past. Hoewel hij geen ondersteuning biedt voor voeding via USB-C, is hij wel voorzien van een 12V barrel jack en RJ45 Ethernet-aansluiting, evenals ingebouwde Wi-Fi-ondersteuning. Wat betreft de Wi-Fi-ondersteuning kun je rekenen op Wi-Fi 6 met 802.11ax en 3x3 MiMO-ondersteuning op de 2,4Ghz en 5Ghz banden. Het is ook bevestigd dat de Starlink Mini mesh-ondersteuning heeft, wat betekent dat je meerdere Starlink Mini's of Starlinks kunt koppelen om een mesh Wi-Fi-netwerk te creëren. De Starlink Mini is 63% lichter dan de standaard Starlink-schotel en heeft ongeveer het formaat van een stuk standaardpapier.

Prijs

Het meest interessante deel hiervan is dat hij naar verwachting de helft zal kosten van de huidige Starlink-schotels – dus binnen het prijsbereik van $250 tot $300 USD. Elon Musk impliceerde ook dat de abonnementsprijs lager zou zijn voor de Starlink Mini, waardoor internettoegang betaalbaarder wordt. Voor nu is de beperkte aanbieding in de Verenigde Staten geprijsd op $599. Het doel van SpaceX is om de toekomstige prijs van de Mini te verlagen, vooral voor regio's in de wereld waar connectiviteit onbetaalbaar of niet beschikbaar is. In regio's met een hoge Starlink-verzadiging, zoals Noord-Amerika, plaatst de Starlink Mini echter extra vraag op het satellietnetwerk.

Roam Data Service

De Starlink Mini biedt een "Mini Roam" service, die $30/maand extra kost voor 50GB mobiele data die overal in de Verenigde Staten kan worden gebruikt, en $1/GB voor extra data. De Mini Roam service vereist dat je je reguliere Residentiële Starlink Service behoudt, zelfs tijdens het roamen.

Snelheid

Natuurlijk komt met een verlies in grootte ook een verlies in snelheid – zelfs als hij nog steeds razendsnel is. De Starlink Mini lijkt een maximumsnelheid te hebben van ongeveer 100 Mbps met een latentie van 23ms, wat ongeveer de helft is van de topsnelheden van een reguliere Starlink-schotel, maar met vergelijkbare latentie. Zelfs met het snelheidsverlies is dit nog steeds meer dan snel genoeg om videogames te spelen en 4K-video te streamen. Misschien niet tegelijkertijd, maar de Mini is duidelijk ontworpen voor een enkele gebruiker.

Starlink voor Tesla?

De Mini is een goede eerste stap om mogelijk Starlink-mogelijkheden naar Tesla-auto's te brengen, wat Elon Musk in 2022 bevestigde. Sommige ondernemende gebruikers hebben hun Starlinks al met zuignappen of speciale mounts op hun glazen Tesla-daken gemonteerd, of met speciale mounts voor de Cybertruck. De Mini zal een essentieel item zijn voor kamperen in je Tesla in de toekomst – misschien met het nieuwe Model Y luchtbed!

Tesla zou op een dag Starlink-connectiviteit in Teslas kunnen aanbieden, hetzij als backup voor mobiele connectiviteit of als hoofdbron. Echter, Starlink-connectiviteit vereist zichtlijn, wat waarschijnlijk betekent dat Tesla nog steeds een mobiele verbinding nodig zou hebben voor tijden wanneer voertuigen geen duidelijk zicht op de lucht hebben. Het gebruik van Starlink kan helpen om de bandbreedtekosten van Tesla te verlagen en de connectiviteit in afgelegen gebieden te verbeteren.

Interessant genoeg hebben sommige Superchargers al Starlink-functionaliteit, met een transparante ervaring van voertuigen die automatisch verbinding maken met Supercharger Wi-Fi voor data, inclusief voor Software Updates!

Releasedata

Musk vermeldde dat hoewel de Starlink Mini nog niet beschikbaar is, deze in de komende maanden in geselecteerde gebieden zal worden uitgerold. Er is nog niets bekend over waar deze gebieden zich bevinden, maar we kunnen verwachten dat dit in Noord-Amerika zal zijn, waar Starlink de meeste nieuwe schoteltesten heeft uitgevoerd, zoals met de recentere Starlink Flat High-Performance schotels.

Bron: www.notateslaapp.com

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen