Blog - WAAS News
BAM!

Netflix begint met het testen van zijn cloud gaming-service

Hey Netflix-fans! Het is officieel - Netflix is aan het gamen geslagen met zijn cloud gaming-service, en dit keer zijn wij in de VS aan de beurt! Eerder werden al wat tests gedaan in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Dus, wat houdt dit in?

Ray

Gamen met Netflix? Hell Yeah!

Netflix is niet meer alleen voor bingen. Ze zijn serieus aan het gamen geslagen, en niet alleen op je telefoon. Nu kunnen leden de games spelen op slimme tv's en andere tv-verbonden apparaten, zoals Fire TV, Chromecast, Roku, en meer. Het coolste? Je gebruikt gewoon je mobiel als game-controller. 

Van Mobiel naar TV: Netflix's Grote Game Avontuur

Dit begon allemaal in 2021 toen Netflix voor het eerst de wereld van mobiel gamen betrad. Nu is het groter dan ooit. Mike Verdu, de VP van Games bij Netflix, vertelde ons al eerder dat ze dit van plan waren. Hij zei: "We willen geen console vervangen, het is een totaal ander iets. We hopen gewoon dat het een natuurlijke manier wordt om overal te gamen." Slim, toch?

Netflix vs. De Grote Jongens

Netflix staat nu oog in oog met andere cloud gaming-services zoals Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce Now, PlayStation Plus, en Amazon Luna. Maar hier is het coole deel: Netflix maakt zijn games gratis met een Netflix-abonnement. En het wordt nog beter - veel van die games zijn gekoppeld aan hun populairste shows. "Squid Game" in game-vorm, iemand?

Games Galore: Love Is Blind, Stranger Things, en meer!

En als je dacht dat het niet beter kon, heeft Netflix games uitgebracht die zijn gekoppeld aan topseries zoals "Love Is Blind," "The Queen's Gambit," "Stranger Things," en "Narcos." Maar ze hebben ook algemene favorieten zoals puzzels, platformers, kaartspellen, strategische spellen, kinderspellen, en nog veel meer.

Netflix, de Game Jager

Netflix is serieus bezig met gamen. Ze hebben gamestudio's zoals Boss Fight Entertainment, Night School Studio, en het Finse Next Games overgenomen. Plus, ze hebben hun eigen interne gamestudio's in Helsinki en Zuid-Californië opgezet. Een beetje concurrentie voor "Overwatch," misschien?

Twijfels? Netflix denkt van niet!

Natuurlijk zijn er twijfels. Sommigen vragen zich af of gamen wel iets voor Netflix is, vooral omdat apps zoals TikTok en YouTube hun grootste concurrenten zijn. Maar Netflix gaat door. Ze willen hun games op nog meer apparaten beschikbaar maken, zoals Macs, pc's en wie weet wat nog meer.

Probeer het Zelf!

Dus, Netflix-liefhebbers, waar wacht je nog op? Test hun gamestreamingtechnologie mee terwijl ze de boel finetunen tijdens de proeven. Het doel? Een geweldige game-ervaring voor ons allemaal. Gamen maar! 🎮

Bron: TechCrunch

Wil je partner worden en of zoek je nerds?

Ga naar de desbetreffende pagina’s of neem contact met ons op!

Yellow Blob
Partner worden
Nerds vinden
Meeting
Whatsapp
Bellen

Sneller aan nog betere projecten komen?

Geef je beschikbaarheid door of neem direct contact met ons op!

Yellow Blob
Beschikbaarheid doorgeven
Meeting
Whatsapp
Bellen

Partner worden?

Jouw grootste voordeel als partner? Je kunt uit een mega grote vijver vissen waarmee je altijd en razendsnel een op maat gemaakte nerd krijgt die je direct kunt showen aan je klant.

Zoek je een developer?

Er staan 201+ programmeertalen en 997 kakelverse supernerds klaar om met jouw idee, concept of probleem aan de slag te gaan!

Vacatures bekijken?

Bekijk ze op onze jobs pagina.

Word baas van je eigen tijd en krijg toffe opdrachten

Met ons slimme platform kom je met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten.

Lees meer verhalen