What the faq

Vraag ons alles wat je wilt. Wij hebben er alvast wat voorbereid.

Hieronder geven we je alvast antwoord op je vragen. Heb je een andere vraag? Stuur ons dan een WhatsApp-berichtje via de knop rechts onderin. We helpen je daar dan verder!

Cyber security

Welke kwetsbaarheden worden gescand?

Een miniteam bestaat normaliter uit één Nederlandse programmeur. Vervolgens worden daar nearshoring developers bij gezocht. Hierdoor heb jij snelheid en kwaliteit voor een lagere prijs! De nearshoring developers worden gezocht op basis van de door jou als klant gestelde eisen. Het team kan dus bestaan uit 2 developers, maar bijvoorbeeld ook uit 4. We zullen in overleg kijken wat een past bij jullie wensen. ‍

Hoe werkt dat juridisch ?

Wanneer je als bedrijf toestemming geeft voor een pen-test dan mag Software Vrienden de beveiliging testen. Dit is illegaal wanneer er geen toestemming wordt gegeven.

Ik wil door jullie een pentest laten uitvoeren. Hoe werkt dat juridisch? 

Wanneer je als bedrijf toestemming geeft voor een pen-test dan mag Software Vrienden de beveiliging testen. Dit is illegaal wanneer er geen toestemming wordt gegeven.

Software Vrienden biedt ook op maatwerk geleverde IT-diensten aan. Wat houdt het Cyber Security pakket precies in? 

We hebben een dedicated team voor cybervraagstukken die je kunt inhuren voor onderwerpen. Bekijk hier de pagina waar je meer informatie vindt.

Gratis gebruiken

Wat is het verschil tussen On Demand Matching & Automatic Matching?

On Demand Matching is een A.I. tool waar je een specifieke vacature naartoe kan sturen. Onze A.I. kijkt naar de vacature en gaat aan de slag met het matchen met onze aangesloten developers. Je krijgt binnen 2 minuten een mail terug met alle developers die goed passen bij jouw vacature. Je kan deze tool dus gebruiken wanneer jij wilt zonder je aan te sluiten bij Software Vrienden.

Automatic Matching is ook een A.I. tool die automatisch alle vacatures die jullie open hebben staan bekijkt en gaat matchen met onze aangesloten developers. Wanneer je een partner bent van ons krijgt je elke dag een mailtje met alle matches. Deze tool werkt automatisch en je moet aangesloten zijn bij Software Vrienden om hier gebruik van te maken.

Heb ik altijd werk via Software Vrienden?

Ja, we hebben genoeg opdrachten waar we voor jou uit kunnen putten. En natuurlijk, soms ligt een project je wat minder. Maar ook die ervaring nemen we mee in het nog beter van jouw ultieme droomproject. En weet je? Je kunt altijd voor Software Vrienden werken als je dat leuk lijkt. Meer development power is altijd welkom!

Hoe komen jullie aan projecten voor developers zoals ik?

Met onze eigen gebouwde AI-tool scannen we 17,23k opdrachten per maand. Zo komen we met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten voor nerds. Het werkt heel simpel: we gaan eerst even babbelen, je bouwt je Nerdprofiel en dan laten we alles over aan AI. Oh yeah, we onderhandelen het beste tarief voor je!

Ik word langdurig ziek tijdens een project. Is er dan iets vanuit Software Vrienden geregeld?

Dat is afhankelijk van het type overeenkomst wat je hebt afgesloten. over het algemeen krijgen zzp'ers geen vergoeding door ziekte. Ben je echter in dienst/payrol, dan wordt er rekening gehouden met ziekte en verlof.

Wat krijg ik te zien in een demo?

We laten je live zien hoe het platform eruitziet en werkt. Daarnaast laten we je ook in real life zien hoe wij matchen op basis van bestaande vacatures. Dat mag een vacature van jullie zijn of een die wij zelf hebben gevonden.

Kan ik een Nerd direct inhuren?

Als het voor uw organisatie van grote belang is om op korte termijn een programmeur in te huren dan kan Software Vrienden de oplossing zijn!Het is via ons mogelijk om een Nerd direct in te huren als zzp'er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om eenmargin-only-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

Wat is het verschil tussen On Demand Matching & Automatic Matching?

On Demand Matching is een AI tool waar je een specifieke vacature naartoe kan sturen. Onze AI kijkt naar de vacature en gaat aan de slag met het matchen met onze aangesloten developers. Je krijgt binnen 2 minuten een mail terug met alle developers die goed passen bij jouw vacature. Je kan deze tool dus gebruiken wanneer jij wilt zonder je aan te sluiten bij Software Vrienden.

Automatic Matching is ook een AI tool die automatisch alle vacatures die jullie open hebben staan bekijkt en gaat matchen met onze aangesloten developers. Wanneer je een partner bent van ons krijgt je elke dag een mailtje met alle matches. Deze tool werkt automatisch en je moet aangesloten zijn bij Software Vrienden om hier gebruik van te maken.

Hoe werkt Custom Matching?

Bij Custom Matching maak je gebruik van onze Nerdcalculator. Handig als je precies weet wat voor developer je zoekt, wanneer je hem of haar nodig hebt en wanneer.

Software Vrienden biedt ook op maatwerk geleverde IT-diensten aan. Wat houdt het Cyber Security pakket precies in? 

We hebben een dedicated team voor cybervraagstukken die je kunt inhuren voor onderwerpen. Bekijk hier de pagina waar je meer informatie vindt.

Voldoet Software Vrienden aan de wettelijk verplichte certificeringen? 

Ja, dankzij onze contractpartner kunnen we voorzien in alle benodigde vereisten om een vruchtbare samenwerking aan te gaan: 

 • NEN-certified
 • 4400-1- WAADI geregistreerd
 • G-Rekening mogelijk
 • Freelance, Midlance, Loondienst, Payroll
 1. AVG-compliant

Home

Hoe word ik een partner?

Als je onze partner wil worden dan kun je gemakkelijk een korte vragenlijst invullen. Hierin geef je aan wat jullie segment is is en waar we jullie vacatures kunnen vinden. Verder geef je aan geen stoute dingen te doen. Meld je nu aan via https://partner-worden.paperform.co/

Zijn de namen in de cv's echt?

De cv's zijn van echte nerds. Echter, om privacyredenen worden de namen geanonimiseerd bij de eerste keer aandragen. De daadwerkelijke namen worden pas gedeeld wanneer er een concreet voorstel in behandeling is met klanten of partners.

Wat betekent het als ik een partner ben?

Als je een partner bent van Software Vrienden krijg je als eerste te horen wanneer er nieuwe nerds beschikbaar zijn. Ook houden we je openstaande vacatures in de gaten en geven we je een alert wanneer er een match is. Partner worden is gratis en kan gemakkelijk via https://partner-worden.paperform.co/

Hoe werken de contracten?

We hebben overeenkomsten in alle soorten en maten. Zoek je naar een samenwerkingsmodel? Dan komen we daar hoogstwaarschijnlijk makkelijk samen uit! Normaliter werken wij op twee verschillende wijze.

Contracten op basis van uurtarief‍ Vaak zijn de contracten op basis van een uurtarief. Het uurtarief geldt per week per programmeur. Hierbij werken we met een minimale duur en een opzegtermijn. De uurtarieven kunnen verschillen tussen de €35,- en €115,-. De verschillen zijn afhankelijk van het niveau van de programmeur en van wat voor soort pakket er gekozen wordt.

Contract op basis van sprints Het is ook mogelijk een contract af te sluiten op basis van sprints. Hier wordt vaak voor gekozen bij (grote) projecten. Een sprint is een tijdsperiode waarin bepaalde taken afgerond moeten worden. Er wordt een prijs per sprint vast gesteld. De prijzen kunnen verschillen tussen €8.000- en €15.000,- per sprint. De verschillen zijn afhankelijk van het niveau van de programmeurs en wat voor soort pakket er gekozen wordt.

Hoe stel ik een miniteam samen?

Een miniteam bestaat normaliter uit één Nederlandse programmeur. Vervolgens worden daar nearshoring developers bij gezocht. Hierdoor heb jij snelheid en kwaliteit voor een lagere prijs! De nearshoring developers worden gezocht op basis van de door jou als klant gestelde eisen. Het team kan dus bestaan uit 2 developers, maar bijvoorbeeld ook uit 4. We zullen in overleg kijken wat een past bij jullie wensen.

Kennen jullie de beschikbare nerds?

Jazeker. Alle nerds die je ziet zijn onze vrienden. Sommige zijn bij ons in dienst, anderen zijn ZZP. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen doen wij nauwkeurig onderzoek naar dienst persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Kan ik jullie nerds gebruiken als ik een applicatie, website of platform wil laten ontwikkelen?

Hiervoor kun je het beste even persoonlijk contact met ons opnemen of een appje sturen. Dan kunnen we direct voor je inschatten wat de beste aanpak is voor jouw wens of ambitie.

Hoef ik echt geen acquisitie te doen als developer?

Dankzij jouw Nerdprofiel weten we precies welke opdrachtgevers we moeten hebben. Wij zullen voor jou de pitch gaan doen dat jij de beste bent voor de opdracht. Ook gaan we een gunstig tarief voor je onderhandelen, happy development for all! Je moet natuurlijk wel even kennismaken ;)

Zijn alle nerds bij jullie in dienst?

Sommige nerds zijn bij ons in dienst, anderen zijn zzp'er. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen, doen wij nauwkeurig onderzoek naar hun persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Kan ik een nerd direct inhuren?

Soms is het voor een organisatie belangrijk om de schakel kort te houden. Hiervoor is het soms mogelijk om een nerd direct in te huren als zzp’er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om een margin-only kickback-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

Waarom moet ik een nerdprofiel aanmaken als ik al een CV heb?

Met een nerdprofiel kunnen we jouw wensen het beste matchen met de opdrachten die beschikbaar zijn.

Ik word langdurig ziek tijdens een project. Is er dan iets vanuit Software Vrienden geregeld?

Dat is afhankelijk van het type overeenkomst wat je hebt afgesloten. over het algemeen krijgen zzp'ers geen vergoeding door ziekte. Ben je echter in dienst/payrol, dan wordt er rekening gehouden met ziekte en verlof.

I'm English speaking. Does it matter?

Yes, it does. It's important that you have your own company, are registered with the Chamber of Commerce for freelancing. If you want to work via payroll or in a permanent position you need to live in the Netherlands.

Hoe is het financieel en administratief geregeld bij Software Vrienden als ik via jullie een opdracht aanneem? 

Wij staan ervoor dat de verloning van al onze nerds feilloos moet gebeuren. Niet alleen de toepassing van de juiste verloningsschaal, maar ook aspecten als tijdig en foutloos uitbetalen, een geautomatiseerde urenadministratie en de afhandeling van klachten hierover (mochten die er zijn). Wij zorgen tevens voor een strak debiteurenbeheer en houden alles netjes bij zodat jij je kan focussen op waar jij je het beste bij voelt en goed in bent! Geen kopzorgen over financieel gedoe en administratie chaos.

In onze nieuwe app kan je je eigen urenadministratie bijhouden en inzien per project en per opdrachtgever. Natuurlijk verwachten wij van je als freelancer, dat je je eigen uren bijhoudt, maar niets is fijner dan deze gemakkelijk en snel in te kunnen zien. Wij staan continue in contact met de opdrachtgevers en kunnen een goede inschatting maken van de verwachtingen die voor een project worden gesteld. Bij vragen of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar! We houden een kort lijntje met beide partijen en bij onverhoopt ziekteverzuim kijken we samen naar een goede oplossing en ondernemen hiervoor de noodzakelijke acties.

In welke contractvormen bieden jullie de samenwerkingsovereenkomsten aan? 

We hebben overeenkomsten in meerdere soorten en maten. Zoek je naar een samenwerkingsmodel?
Dan komen we daar hoogstwaarschijnlijk makkelijk samen uit! Normaliter werken wij op twee verschillende wijze.

Contracten op basis van uurtarief‍: Vaak zijn de contracten op basis van een uurtarief.
Het uurtarief geldt per week per programmeur. Hierbij werken we met een minimale duur en een opzegtermijn. De uurtarieven kunnen verschillen tussen de €35,- en €115,-. De verschillen zijn afhankelijk van het niveau van de programmeur en van wat voor soort pakket er gekozen wordt.

Contract op basis van sprints: Het is ook mogelijk een contract af te sluiten op basis van sprints. Hier wordt vaak voor gekozen bij (grote) projecten. Een sprint is een tijdsperiode waarin bepaalde taken afgerond moeten worden. Er wordt een prijs per sprint vast gesteld. De prijzen kunnen verschillen tussen €8.000- en €15.000,- per sprint. De verschillen zijn afhankelijk van het niveau van de programmeurs en wat voor soort pakket er gekozen wordt.

Hoe groot is jullie netwerk van nerds?

Dat wisselt natuurlijk voortdurend. Soms hebben we er rond de 400 in ons systeem die beschikbaar zijn, maar de eerlijkheid is ook dat er momenten zijn dat we uit een kleinere vijver voor je vissen.

Wat krijg ik te zien in een demo?

We laten je live zien hoe het platform eruitziet en werkt. Daarnaast laten we je ook in real life zien hoe wij matchen op basis van bestaande vacatures. Dat mag een vacature van jullie zijn of een die wij zelf hebben gevonden.

Kan ik een Nerd direct inhuren?

Als het voor uw organisatie van grote belang is om op korte termijn een programmeur in te huren dan kan Software Vrienden de oplossing zijn!Het is via ons mogelijk om een Nerd direct in te huren als zzp'er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om eenmargin-only-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

Ik wil door jullie een pentest laten uitvoeren. Hoe werkt dat juridisch? 

Wanneer je als bedrijf toestemming geeft voor een pen-test dan mag Software Vrienden de beveiliging testen. Dit is illegaal wanneer er geen toestemming wordt gegeven.

Wat is het verschil tussen On Demand Matching & Automatic Matching?

On Demand Matching is een AI tool waar je een specifieke vacature naartoe kan sturen. Onze AI kijkt naar de vacature en gaat aan de slag met het matchen met onze aangesloten developers. Je krijgt binnen 2 minuten een mail terug met alle developers die goed passen bij jouw vacature. Je kan deze tool dus gebruiken wanneer jij wilt zonder je aan te sluiten bij Software Vrienden.

Automatic Matching is ook een AI tool die automatisch alle vacatures die jullie open hebben staan bekijkt en gaat matchen met onze aangesloten developers. Wanneer je een partner bent van ons krijgt je elke dag een mailtje met alle matches. Deze tool werkt automatisch en je moet aangesloten zijn bij Software Vrienden om hier gebruik van te maken.

Hoe werkt Custom Matching?

Bij Custom Matching maak je gebruik van onze Nerdcalculator. Handig als je precies weet wat voor developer je zoekt, wanneer je hem of haar nodig hebt en wanneer.

Ik heb een inhoudelijke vraag over mijn situatie, hoe kan ik in contact komen met Software Vrienden? 

Wij zijn op meerdere kanalen 24/7 bereikbaar. Laat wat van je horen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Probeer dan het onderstaand telefoonnummer te bellen.   

 • Dit kan telefonisch met 026 8080 466
 • Eenvoudig een appje sturen via kan bij ons met Whatsapp
 • Plan gemakkelijk een vrijblijvende online video-meeting in van 25 minuten via deze link 

Hoe werkt jullie matching fee precies?

We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel, je hebt 12 developers full-time via ons op een project gezet voor 90 euro per uur inclusief matching fee. Dan betaal je na iedere 6 maanden steeds minder fee. Na 2 jaar betaal je zelfs helemaal niks meer! Dat betekent uiteindelijk dat je tussen de 30% en 50% gaat besparen op je kosten. 

Zijn alle nerds bij Software Vrienden getoetst en gescreend alvorens ik ze inhuur voor een project? 

Welke nerd we ook aandragen: Ze zijn allemaal officieel gescreend door PESCHECK. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van hun certificaten, of ze een juridisch verleden hebben en of ze wel zijn wat ze beloven.

Voldoet Software Vrienden aan de wettelijk verplichte certificeringen? 

Ja, dankzij onze contractpartner kunnen we voorzien in alle benodigde vereisten om een vruchtbare samenwerking aan te gaan: 

 • NEN-certified
 • 4400-1- WAADI geregistreerd
 • G-Rekening mogelijk
 • Freelance, Midlance, Loondienst, Payroll
 1. AVG-compliant

Jobs

Hoef ik echt geen acquisitie te doen als developer?

Dankzij jouw Nerdprofiel weten we precies welke opdrachtgevers we moeten hebben. Wij zullen voor jou de pitch gaan doen dat jij de beste bent voor de opdracht. Ook gaan we een gunstig tarief voor je onderhandelen, happy development for all! Je moet natuurlijk wel even kennismaken ;)

Waarom moet ik een nerdprofiel aanmaken als ik al een CV heb?

Met een nerdprofiel kunnen we jouw wensen het beste matchen met de opdrachten die beschikbaar zijn.

Ik word langdurig ziek tijdens een project. Is er dan iets vanuit Software Vrienden geregeld?

Dat is afhankelijk van het type overeenkomst wat je hebt afgesloten. over het algemeen krijgen zzp'ers geen vergoeding door ziekte. Ben je echter in dienst/payrol, dan wordt er rekening gehouden met ziekte en verlof.

Ik wil als nerdteam aan de slag. Kan dat?

Wij focussen ons op projecten voor één developer. Op dit moment is het nog niet mogelijk om met je eigen samengestelde team aan de slag te gaan.

Wie is mijn contactpersoon bij Software Vrienden als ik aan een project begin?

Iedereen is op de hoogte van alle lopende projecten, dus je kunt gewoon contact met ons opnemen.

Nerd as a Service

Hoe werkt Automated Matching?

Bij Automated Matching gaan we jouw vacaturepagina uitlezen en matchen met onze nerdprofielen. Is er een match? Dan krijg je van ons direct een mail met geschikte matches!

Kan ik jullie nerds gebruiken als ik een applicatie, website of platform wil laten ontwikkelen?

Hiervoor kun je het beste even persoonlijk contact met ons opnemen of een appje sturen. Dan kunnen we direct voor je inschatten wat de beste aanpak is voor jouw wens of ambitie.

Hoe werkt de On-Demand Matching tool? 

Bij On-Demand matching gaan we jouw vacatures onder de loep nemen en uitlezen. Met behulp van onze A.I. Jarvis tool wordt er bekeken welke nerd het beste bij de job past. Je mag er bij ons van uitgaan dat alle nerds die bij Software Vrienden staan ingeschreven zijn gecheckt op werkervaring, competenties en persoonlijkheid. Die tijd hebben we al voor je bespaard.Als er een match is of meerdere matches gevonden zijn word je hier direct van op de hoogte gesteld. Dit kan per e-mail of gewoon telefonisch. Zodat, mocht je verder nog vragen hebben over de vervolgstappen of over wat dan ook, wij deze direct voor je kunnen beantwoorden.En omdat onze partners vrienden van Software Vrienden zijn mag een persoonlijke touch niet ontbreken. Wij zijn van mening dat recruiten maatwerk blijft en daarbij vertrouwen we nog altijd op onze geweldige recruiters. Hoe awesome A.I. Jarvis ook is met zijn juistheid en precisie, we zullen ten alle tijden ook de gevonden match bekijken en controleren of de job daadwerkelijk bij de nerd past en andersom. Wij kennen namelijk onze nerds als geen ander en zorgen ervoor dat uw bedrijf enkel de beste matches zult ontvangen.

In welke contractvormen bieden jullie de samenwerkingsovereenkomsten aan? 

We hebben overeenkomsten in meerdere soorten en maten. Zoek je naar een samenwerkingsmodel?
Dan komen we daar hoogstwaarschijnlijk makkelijk samen uit! Normaliter werken wij op twee verschillende wijze.

Contracten op basis van uurtarief‍: Vaak zijn de contracten op basis van een uurtarief.
Het uurtarief geldt per week per programmeur. Hierbij werken we met een minimale duur en een opzegtermijn. De uurtarieven kunnen verschillen tussen de €35,- en €115,-. De verschillen zijn afhankelijk van het niveau van de programmeur en van wat voor soort pakket er gekozen wordt.

Contract op basis van sprints: Het is ook mogelijk een contract af te sluiten op basis van sprints. Hier wordt vaak voor gekozen bij (grote) projecten. Een sprint is een tijdsperiode waarin bepaalde taken afgerond moeten worden. Er wordt een prijs per sprint vast gesteld. De prijzen kunnen verschillen tussen €8.000- en €15.000,- per sprint. De verschillen zijn afhankelijk van het niveau van de programmeurs en wat voor soort pakket er gekozen wordt.

Hoe groot is jullie netwerk van nerds?

Dat wisselt natuurlijk voortdurend. Soms hebben we er rond de 400 in ons systeem die beschikbaar zijn, maar de eerlijkheid is ook dat er momenten zijn dat we uit een kleinere vijver voor je vissen.

Wat krijg ik te zien in een demo?

We laten je live zien hoe het platform eruitziet en werkt. Daarnaast laten we je ook in real life zien hoe wij matchen op basis van bestaande vacatures. Dat mag een vacature van jullie zijn of een die wij zelf hebben gevonden.

Kan ik een Nerd direct inhuren?

Als het voor uw organisatie van grote belang is om op korte termijn een programmeur in te huren dan kan Software Vrienden de oplossing zijn!Het is via ons mogelijk om een Nerd direct in te huren als zzp'er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om eenmargin-only-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

Ik wil door jullie een pentest laten uitvoeren. Hoe werkt dat juridisch? 

Wanneer je als bedrijf toestemming geeft voor een pen-test dan mag Software Vrienden de beveiliging testen. Dit is illegaal wanneer er geen toestemming wordt gegeven.

Wat is het verschil tussen On Demand Matching & Automatic Matching?

On Demand Matching is een AI tool waar je een specifieke vacature naartoe kan sturen. Onze AI kijkt naar de vacature en gaat aan de slag met het matchen met onze aangesloten developers. Je krijgt binnen 2 minuten een mail terug met alle developers die goed passen bij jouw vacature. Je kan deze tool dus gebruiken wanneer jij wilt zonder je aan te sluiten bij Software Vrienden.

Automatic Matching is ook een AI tool die automatisch alle vacatures die jullie open hebben staan bekijkt en gaat matchen met onze aangesloten developers. Wanneer je een partner bent van ons krijgt je elke dag een mailtje met alle matches. Deze tool werkt automatisch en je moet aangesloten zijn bij Software Vrienden om hier gebruik van te maken.

Hoe werkt Custom Matching?

Bij Custom Matching maak je gebruik van onze Nerdcalculator. Handig als je precies weet wat voor developer je zoekt, wanneer je hem of haar nodig hebt en wanneer.

Ik heb een inhoudelijke vraag over mijn situatie, hoe kan ik in contact komen met Software Vrienden? 

Wij zijn op meerdere kanalen 24/7 bereikbaar. Laat wat van je horen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Probeer dan het onderstaand telefoonnummer te bellen.   

 • Dit kan telefonisch met 026 8080 466
 • Eenvoudig een appje sturen via kan bij ons met Whatsapp
 • Plan gemakkelijk een vrijblijvende online video-meeting in van 25 minuten via deze link 

Hoe werkt jullie matching fee precies?

We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel, je hebt 12 developers full-time via ons op een project gezet voor 90 euro per uur inclusief matching fee. Dan betaal je na iedere 6 maanden steeds minder fee. Na 2 jaar betaal je zelfs helemaal niks meer! Dat betekent uiteindelijk dat je tussen de 30% en 50% gaat besparen op je kosten. 

Zijn alle nerds bij Software Vrienden getoetst en gescreend alvorens ik ze inhuur voor een project? 

Welke nerd we ook aandragen: Ze zijn allemaal officieel gescreend door PESCHECK. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van hun certificaten, of ze een juridisch verleden hebben en of ze wel zijn wat ze beloven.

Software Vrienden biedt ook op maatwerk geleverde IT-diensten aan. Wat houdt het Cyber Security pakket precies in? 

We hebben een dedicated team voor cybervraagstukken die je kunt inhuren voor onderwerpen. Bekijk hier de pagina waar je meer informatie vindt.

Voldoet Software Vrienden aan de wettelijk verplichte certificeringen? 

Ja, dankzij onze contractpartner kunnen we voorzien in alle benodigde vereisten om een vruchtbare samenwerking aan te gaan: 

 • NEN-certified
 • 4400-1- WAADI geregistreerd
 • G-Rekening mogelijk
 • Freelance, Midlance, Loondienst, Payroll
 1. AVG-compliant

Work as a Service

Heb ik altijd werk via Software Vrienden?

Ja, we hebben genoeg opdrachten waar we voor jou uit kunnen putten. En natuurlijk, soms ligt een project je wat minder. Maar ook die ervaring nemen we mee in het nog beter van jouw ultieme droomproject. En weet je? Je kunt altijd voor Software Vrienden werken als je dat leuk lijkt. Meer development power is altijd welkom!

Hoef ik echt geen acquisitie te doen als developer?

Dankzij jouw Nerdprofiel weten we precies welke opdrachtgevers we moeten hebben. Wij zullen voor jou de pitch gaan doen dat jij de beste bent voor de opdracht. Ook gaan we een gunstig tarief voor je onderhandelen, happy development for all! Je moet natuurlijk wel even kennismaken ;)

Hoe komen jullie aan projecten voor developers zoals ik?

Met onze eigen gebouwde AI-tool scannen we 17,23k opdrachten per maand. Zo komen we met weinig tot geen moeite aan de tofste banen en projecten voor nerds. Het werkt heel simpel: we gaan eerst even babbelen, je bouwt je Nerdprofiel en dan laten we alles over aan AI. Oh yeah, we onderhandelen het beste tarief voor je!

Waarom moet ik een nerdprofiel aanmaken als ik al een CV heb?

Met een nerdprofiel kunnen we jouw wensen het beste matchen met de opdrachten die beschikbaar zijn.

I'm English speaking. Does it matter?

Yes, it does. It's important that you have your own company, are registered with the Chamber of Commerce for freelancing. If you want to work via payroll or in a permanent position you need to live in the Netherlands.

Ik heb een nieuwe skill geleerd! Moet ik dit doorgeven?

Het is altijd goed om aanvullende informatie door te geven. Dit zorgt ervoor dat jouw profiel nog completer is en aantrekkelijker wordt voor opdrachtgevers. Je kunt dit doorgeven aan ons via de app! We zijn trouwens bezig met een self service oplossing waarin je zelf alles kunt bijhouden.

Ik twijfel om een nerdprofiel aan te maken. Wat nu?

Vertel ons gerust welke obstakels je ziet, we geven graag wat toelichting!

Hoe is het financieel en administratief geregeld bij Software Vrienden als ik via jullie een opdracht aanneem? 

Wij staan ervoor dat de verloning van al onze nerds feilloos moet gebeuren. Niet alleen de toepassing van de juiste verloningsschaal, maar ook aspecten als tijdig en foutloos uitbetalen, een geautomatiseerde urenadministratie en de afhandeling van klachten hierover (mochten die er zijn). Wij zorgen tevens voor een strak debiteurenbeheer en houden alles netjes bij zodat jij je kan focussen op waar jij je het beste bij voelt en goed in bent! Geen kopzorgen over financieel gedoe en administratie chaos.

In onze nieuwe app kan je je eigen urenadministratie bijhouden en inzien per project en per opdrachtgever. Natuurlijk verwachten wij van je als freelancer, dat je je eigen uren bijhoudt, maar niets is fijner dan deze gemakkelijk en snel in te kunnen zien. Wij staan continue in contact met de opdrachtgevers en kunnen een goede inschatting maken van de verwachtingen die voor een project worden gesteld. Bij vragen of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar! We houden een kort lijntje met beide partijen en bij onverhoopt ziekteverzuim kijken we samen naar een goede oplossing en ondernemen hiervoor de noodzakelijke acties.

Waarom ben ik niet met mijn echte naam zichtbaar voor bedrijven?

We vinden je privacy heel erg belangrijk. We delen ze alleen als er daadwerkelijk interesse is vanuit het bedrijf. Daarnaast willen we voorkomen dat ze jouw gegevens op de verkeerde manier gebruiken.

Hoe groot is jullie netwerk van nerds?

Dat wisselt natuurlijk voortdurend. Soms hebben we er rond de 400 in ons systeem die beschikbaar zijn, maar de eerlijkheid is ook dat er momenten zijn dat we uit een kleinere vijver voor je vissen.

Ik wil als nerdteam aan de slag. Kan dat?

Wij focussen ons op projecten voor één developer. Op dit moment is het nog niet mogelijk om met je eigen samengestelde team aan de slag te gaan.

Ik snap niet hoe het nerd dashboard werkt. Kan iemand mij helpen?

Is er iets onduidelijk? WhatApp ons gewoon even, net zo makkelijk!

Ik heb een inhoudelijke vraag over mijn situatie, hoe kan ik in contact komen met Software Vrienden? 

Wij zijn op meerdere kanalen 24/7 bereikbaar. Laat wat van je horen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Probeer dan het onderstaand telefoonnummer te bellen.   

 • Dit kan telefonisch met 026 8080 466
 • Eenvoudig een appje sturen via kan bij ons met Whatsapp
 • Plan gemakkelijk een vrijblijvende online video-meeting in van 25 minuten via deze link 

Ik werk aan een project via Software Vrienden, maar ik zit helemaal niet op mijn plek. Wat nu?

Geen zorgen! Als je via Software Vrienden aan het werk gaat dan krijg je Ilse er als nerd gewoon standaard bij. Als er iets is, je kunt haar altijd bellen! Jup, zo simpel is het. Of het nou projectmatig is of als je ergens mee worstelt in je hoofd. Deel het! Waarom? Heel simpel. Daar word je gelukkiger van en niet het tegenovergestelde:)

Ik wil meer verdienen. Kan dat?

Uiteraard! Naarmate je skill niveau groeit, groeit ook je tarief! Wij leggen geen beperkingen op met betrekking tot het bepalen van het tarief, omdat we standaard een matching fee hanteren bovenop jouw tarief die we in rekening brengen bij de partner. De kans op een interessante opdracht neemt toe als je tarief lager is. Wil je advies? Neem gerust contact op! Dan delen wij onze observaties op basis van onze kennis van de markt en jouw ervaring.

Ik heb via een andere partij een project gevonden. Wat gebeurt er met mijn nerdprofiel? 

No worries. We pauzeren je nerdprofiel en houden contact als je andere klus bijna verloopt zodat we al meteen een klus hebben geregeld als je contract stopt. Ideaal toch?

Wie is mijn contactpersoon bij Software Vrienden als ik aan een project begin?

Iedereen is op de hoogte van alle lopende projecten, dus je kunt gewoon contact met ons opnemen.

Moet ik freelancer zijn om projecten te kunnen doen vanuit Software Vrienden?

Nee, je kan ook via ons in dienst gaan, een permanent dienstverband aangaan of op payroll basis aan de slag gaan. Veel is mogelijk, dus neem vooral contact op als je nog vragen hebt!

Developer dashboard

Hoef ik echt geen acquisitie te doen als developer?

Dankzij jouw Nerdprofiel weten we precies welke opdrachtgevers we moeten hebben. Wij zullen voor jou de pitch gaan doen dat jij de beste bent voor de opdracht. Ook gaan we een gunstig tarief voor je onderhandelen, happy development for all! Je moet natuurlijk wel even kennismaken ;)

Waarom moet ik een nerdprofiel aanmaken als ik al een CV heb?

Met een nerdprofiel kunnen we jouw wensen het beste matchen met de opdrachten die beschikbaar zijn.

Ik word langdurig ziek tijdens een project. Is er dan iets vanuit Software Vrienden geregeld?

Dat is afhankelijk van het type overeenkomst wat je hebt afgesloten. over het algemeen krijgen zzp'ers geen vergoeding door ziekte. Ben je echter in dienst/payrol, dan wordt er rekening gehouden met ziekte en verlof.

I'm English speaking. Does it matter?

Yes, it does. It's important that you have your own company, are registered with the Chamber of Commerce for freelancing. If you want to work via payroll or in a permanent position you need to live in the Netherlands.

Hoe is het financieel en administratief geregeld bij Software Vrienden als ik via jullie een opdracht aanneem? 

Wij staan ervoor dat de verloning van al onze nerds feilloos moet gebeuren. Niet alleen de toepassing van de juiste verloningsschaal, maar ook aspecten als tijdig en foutloos uitbetalen, een geautomatiseerde urenadministratie en de afhandeling van klachten hierover (mochten die er zijn). Wij zorgen tevens voor een strak debiteurenbeheer en houden alles netjes bij zodat jij je kan focussen op waar jij je het beste bij voelt en goed in bent! Geen kopzorgen over financieel gedoe en administratie chaos.

In onze nieuwe app kan je je eigen urenadministratie bijhouden en inzien per project en per opdrachtgever. Natuurlijk verwachten wij van je als freelancer, dat je je eigen uren bijhoudt, maar niets is fijner dan deze gemakkelijk en snel in te kunnen zien. Wij staan continue in contact met de opdrachtgevers en kunnen een goede inschatting maken van de verwachtingen die voor een project worden gesteld. Bij vragen of onduidelijkheden staan we altijd voor je klaar! We houden een kort lijntje met beide partijen en bij onverhoopt ziekteverzuim kijken we samen naar een goede oplossing en ondernemen hiervoor de noodzakelijke acties.

Waarom werkt het nerd-dashboard niet goed?

Het nerd-dashboard is momenteel in beta. Je kunt binnenkort via Git je nerdprofiel aanmaken.

Waarom ben ik niet met mijn echte naam zichtbaar voor bedrijven?

We vinden je privacy heel erg belangrijk. We delen ze alleen als er daadwerkelijk interesse is vanuit het bedrijf. Daarnaast willen we voorkomen dat ze jouw gegevens op de verkeerde manier gebruiken.

Ik wil als nerdteam aan de slag. Kan dat?

Wij focussen ons op projecten voor één developer. Op dit moment is het nog niet mogelijk om met je eigen samengestelde team aan de slag te gaan.

Ik snap niet hoe het nerd dashboard werkt. Kan iemand mij helpen?

Is er iets onduidelijk? WhatApp ons gewoon even, net zo makkelijk!

Ik heb een inhoudelijke vraag over mijn situatie, hoe kan ik in contact komen met Software Vrienden? 

Wij zijn op meerdere kanalen 24/7 bereikbaar. Laat wat van je horen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Liever direct contact? Probeer dan het onderstaand telefoonnummer te bellen.   

 • Dit kan telefonisch met 026 8080 466
 • Eenvoudig een appje sturen via kan bij ons met Whatsapp
 • Plan gemakkelijk een vrijblijvende online video-meeting in van 25 minuten via deze link 

Ik werk aan een project via Software Vrienden, maar ik zit helemaal niet op mijn plek. Wat nu?

Geen zorgen! Als je via Software Vrienden aan het werk gaat dan krijg je Ilse er als nerd gewoon standaard bij. Als er iets is, je kunt haar altijd bellen! Jup, zo simpel is het. Of het nou projectmatig is of als je ergens mee worstelt in je hoofd. Deel het! Waarom? Heel simpel. Daar word je gelukkiger van en niet het tegenovergestelde:)

Ik wil meer verdienen. Kan dat?

Uiteraard! Naarmate je skill niveau groeit, groeit ook je tarief! Wij leggen geen beperkingen op met betrekking tot het bepalen van het tarief, omdat we standaard een matching fee hanteren bovenop jouw tarief die we in rekening brengen bij de partner. De kans op een interessante opdracht neemt toe als je tarief lager is. Wil je advies? Neem gerust contact op! Dan delen wij onze observaties op basis van onze kennis van de markt en jouw ervaring.

Ik heb via een andere partij een project gevonden. Wat gebeurt er met mijn nerdprofiel? 

No worries. We pauzeren je nerdprofiel en houden contact als je andere klus bijna verloopt zodat we al meteen een klus hebben geregeld als je contract stopt. Ideaal toch?

Ik heb mijn beschikbaarheid doorgegeven. Waarom heb ik na 3 weken nog steeds geen project?

Dat is afhankelijk van je expertise en de vraag in de markt (de duur van je werk) en het tarief dat je hanteert. Het hangt allemaal samen. Daarnaast komt het voor dat organisaties tijd nodig hebben om een beslissing te nemen over de meest geschikte kandidaat. Bij overheidsinstellingen duurt het soms zelfs langer. Voor sommige klussen is er bijvoorbeeld een deadline voor het aanleveren van developers, dus die deadline moet eerst verstrijken voordat er sollicitaties gepland kunnen worden.

Wie is mijn contactpersoon bij Software Vrienden als ik aan een project begin?

Iedereen is op de hoogte van alle lopende projecten, dus je kunt gewoon contact met ons opnemen.

Moet ik freelancer zijn om projecten te kunnen doen vanuit Software Vrienden?

Nee, je kan ook via ons in dienst gaan, een permanent dienstverband aangaan of op payroll basis aan de slag gaan. Veel is mogelijk, dus neem vooral contact op als je nog vragen hebt!

On demand matching

Hoe werkt Automated Matching?

Bij Automated Matching gaan we jouw vacaturepagina uitlezen en matchen met onze nerdprofielen. Is er een match? Dan krijg je van ons direct een mail met geschikte matches!

Kan ik jullie nerds gebruiken als ik een applicatie, website of platform wil laten ontwikkelen?

Hiervoor kun je het beste even persoonlijk contact met ons opnemen of een appje sturen. Dan kunnen we direct voor je inschatten wat de beste aanpak is voor jouw wens of ambitie.

Wat is het verschil tussen On Demand Matching & Automatic Matching?

On Demand Matching is een AI tool waar je een specifieke vacature naartoe kan sturen. Onze AI kijkt naar de vacature en gaat aan de slag met het matchen met onze aangesloten developers. Je krijgt binnen 2 minuten een mail terug met alle developers die goed passen bij jouw vacature. Je kan deze tool dus gebruiken wanneer jij wilt zonder je aan te sluiten bij Software Vrienden.

Automatic Matching is ook een AI tool die automatisch alle vacatures die jullie open hebben staan bekijkt en gaat matchen met onze aangesloten developers. Wanneer je een partner bent van ons krijgt je elke dag een mailtje met alle matches. Deze tool werkt automatisch en je moet aangesloten zijn bij Software Vrienden om hier gebruik van te maken.

Hoe werkt jullie matching fee precies?

We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel, je hebt 12 developers full-time via ons op een project gezet voor 90 euro per uur inclusief matching fee. Dan betaal je na iedere 6 maanden steeds minder fee. Na 2 jaar betaal je zelfs helemaal niks meer! Dat betekent uiteindelijk dat je tussen de 30% en 50% gaat besparen op je kosten. 

Partner dashboard

Kennen jullie de beschikbare nerds?

Jazeker. Alle nerds die je ziet zijn onze vrienden. Sommige zijn bij ons in dienst, anderen zijn ZZP. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen doen wij nauwkeurig onderzoek naar dienst persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Zijn alle nerds bij jullie in dienst?

Sommige nerds zijn bij ons in dienst, anderen zijn zzp'er. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen, doen wij nauwkeurig onderzoek naar hun persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Kan ik een nerd direct inhuren?

Soms is het voor een organisatie belangrijk om de schakel kort te houden. Hiervoor is het soms mogelijk om een nerd direct in te huren als zzp’er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om een margin-only kickback-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

Hoe werkt de On-Demand Matching tool? 

Bij On-Demand matching gaan we jouw vacatures onder de loep nemen en uitlezen. Met behulp van onze A.I. Jarvis tool wordt er bekeken welke nerd het beste bij de job past. Je mag er bij ons van uitgaan dat alle nerds die bij Software Vrienden staan ingeschreven zijn gecheckt op werkervaring, competenties en persoonlijkheid. Die tijd hebben we al voor je bespaard.Als er een match is of meerdere matches gevonden zijn word je hier direct van op de hoogte gesteld. Dit kan per e-mail of gewoon telefonisch. Zodat, mocht je verder nog vragen hebben over de vervolgstappen of over wat dan ook, wij deze direct voor je kunnen beantwoorden.En omdat onze partners vrienden van Software Vrienden zijn mag een persoonlijke touch niet ontbreken. Wij zijn van mening dat recruiten maatwerk blijft en daarbij vertrouwen we nog altijd op onze geweldige recruiters. Hoe awesome A.I. Jarvis ook is met zijn juistheid en precisie, we zullen ten alle tijden ook de gevonden match bekijken en controleren of de job daadwerkelijk bij de nerd past en andersom. Wij kennen namelijk onze nerds als geen ander en zorgen ervoor dat uw bedrijf enkel de beste matches zult ontvangen.

Ik wil door jullie een pentest laten uitvoeren. Hoe werkt dat juridisch? 

Wanneer je als bedrijf toestemming geeft voor een pen-test dan mag Software Vrienden de beveiliging testen. Dit is illegaal wanneer er geen toestemming wordt gegeven.

Hoe werkt jullie matching fee precies?

We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel, je hebt 12 developers full-time via ons op een project gezet voor 90 euro per uur inclusief matching fee. Dan betaal je na iedere 6 maanden steeds minder fee. Na 2 jaar betaal je zelfs helemaal niks meer! Dat betekent uiteindelijk dat je tussen de 30% en 50% gaat besparen op je kosten. 

Zijn alle nerds bij Software Vrienden getoetst en gescreend alvorens ik ze inhuur voor een project? 

Welke nerd we ook aandragen: Ze zijn allemaal officieel gescreend door PESCHECK. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van hun certificaten, of ze een juridisch verleden hebben en of ze wel zijn wat ze beloven.

Partners

Kennen jullie de beschikbare nerds?

Jazeker. Alle nerds die je ziet zijn onze vrienden. Sommige zijn bij ons in dienst, anderen zijn ZZP. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen doen wij nauwkeurig onderzoek naar dienst persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Kan ik jullie nerds gebruiken als ik een applicatie, website of platform wil laten ontwikkelen?

Hiervoor kun je het beste even persoonlijk contact met ons opnemen of een appje sturen. Dan kunnen we direct voor je inschatten wat de beste aanpak is voor jouw wens of ambitie.

Zijn alle nerds bij jullie in dienst?

Sommige nerds zijn bij ons in dienst, anderen zijn zzp'er. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen, doen wij nauwkeurig onderzoek naar hun persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Kan ik een nerd direct inhuren?

Soms is het voor een organisatie belangrijk om de schakel kort te houden. Hiervoor is het soms mogelijk om een nerd direct in te huren als zzp’er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om een margin-only kickback-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

Hoe werkt de On-Demand Matching tool? 

Bij On-Demand matching gaan we jouw vacatures onder de loep nemen en uitlezen. Met behulp van onze A.I. Jarvis tool wordt er bekeken welke nerd het beste bij de job past. Je mag er bij ons van uitgaan dat alle nerds die bij Software Vrienden staan ingeschreven zijn gecheckt op werkervaring, competenties en persoonlijkheid. Die tijd hebben we al voor je bespaard.Als er een match is of meerdere matches gevonden zijn word je hier direct van op de hoogte gesteld. Dit kan per e-mail of gewoon telefonisch. Zodat, mocht je verder nog vragen hebben over de vervolgstappen of over wat dan ook, wij deze direct voor je kunnen beantwoorden.En omdat onze partners vrienden van Software Vrienden zijn mag een persoonlijke touch niet ontbreken. Wij zijn van mening dat recruiten maatwerk blijft en daarbij vertrouwen we nog altijd op onze geweldige recruiters. Hoe awesome A.I. Jarvis ook is met zijn juistheid en precisie, we zullen ten alle tijden ook de gevonden match bekijken en controleren of de job daadwerkelijk bij de nerd past en andersom. Wij kennen namelijk onze nerds als geen ander en zorgen ervoor dat uw bedrijf enkel de beste matches zult ontvangen.

Wat krijg ik te zien in een demo?

We laten je live zien hoe het platform eruitziet en werkt. Daarnaast laten we je ook in real life zien hoe wij matchen op basis van bestaande vacatures. Dat mag een vacature van jullie zijn of een die wij zelf hebben gevonden.

Kan ik een Nerd direct inhuren?

Als het voor uw organisatie van grote belang is om op korte termijn een programmeur in te huren dan kan Software Vrienden de oplossing zijn!Het is via ons mogelijk om een Nerd direct in te huren als zzp'er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om eenmargin-only-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

Ik wil door jullie een pentest laten uitvoeren. Hoe werkt dat juridisch? 

Wanneer je als bedrijf toestemming geeft voor een pen-test dan mag Software Vrienden de beveiliging testen. Dit is illegaal wanneer er geen toestemming wordt gegeven.

Hoe werkt jullie matching fee precies?

We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel, je hebt 12 developers full-time via ons op een project gezet voor 90 euro per uur inclusief matching fee. Dan betaal je na iedere 6 maanden steeds minder fee. Na 2 jaar betaal je zelfs helemaal niks meer! Dat betekent uiteindelijk dat je tussen de 30% en 50% gaat besparen op je kosten. 

Zijn alle nerds bij Software Vrienden getoetst en gescreend alvorens ik ze inhuur voor een project? 

Welke nerd we ook aandragen: Ze zijn allemaal officieel gescreend door PESCHECK. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van hun certificaten, of ze een juridisch verleden hebben en of ze wel zijn wat ze beloven.

Developers huren

Kan ik jullie nerds gebruiken als ik een applicatie, website of platform wil laten ontwikkelen?

Hiervoor kun je het beste even persoonlijk contact met ons opnemen of een appje sturen. Dan kunnen we direct voor je inschatten wat de beste aanpak is voor jouw wens of ambitie.

Wat krijg ik te zien in een demo?

We laten je live zien hoe het platform eruitziet en werkt. Daarnaast laten we je ook in real life zien hoe wij matchen op basis van bestaande vacatures. Dat mag een vacature van jullie zijn of een die wij zelf hebben gevonden.

Hoe werkt jullie matching fee precies?

We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Stel, je hebt 12 developers full-time via ons op een project gezet voor 90 euro per uur inclusief matching fee. Dan betaal je na iedere 6 maanden steeds minder fee. Na 2 jaar betaal je zelfs helemaal niks meer! Dat betekent uiteindelijk dat je tussen de 30% en 50% gaat besparen op je kosten. 

Resumes

Hoe word ik een partner?

Als je onze partner wil worden dan kun je gemakkelijk een korte vragenlijst invullen. Hierin geef je aan wat jullie segment is is en waar we jullie vacatures kunnen vinden. Verder geef je aan geen stoute dingen te doen. Meld je nu aan via https://partner-worden.paperform.co/

Zijn de namen in de cv's echt?

De cv's zijn van echte nerds. Echter, om privacyredenen worden de namen geanonimiseerd bij de eerste keer aandragen. De daadwerkelijke namen worden pas gedeeld wanneer er een concreet voorstel in behandeling is met klanten of partners.

Wat betekent het als ik een partner ben?

Als je een partner bent van Software Vrienden krijg je als eerste te horen wanneer er nieuwe nerds beschikbaar zijn. Ook houden we je openstaande vacatures in de gaten en geven we je een alert wanneer er een match is. Partner worden is gratis en kan gemakkelijk via https://partner-worden.paperform.co/

Kennen jullie de beschikbare nerds?

Jazeker. Alle nerds die je ziet zijn onze vrienden. Sommige zijn bij ons in dienst, anderen zijn ZZP. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen doen wij nauwkeurig onderzoek naar dienst persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Zijn alle nerds bij jullie in dienst?

Sommige nerds zijn bij ons in dienst, anderen zijn zzp'er. Voordat wij een nerd beschikbaar stellen, doen wij nauwkeurig onderzoek naar hun persoonlijkheid en skills. Soms doen we hiernaast ook nog tests om de skills te toetsen en vaak laten we verschillende screenings uitvoeren zoals een referentie-check of een ID check.

Kan ik een nerd direct inhuren?

Soms is het voor een organisatie belangrijk om de schakel kort te houden. Hiervoor is het soms mogelijk om een nerd direct in te huren als zzp’er. Software Vrienden vraagt in dit geval het bedrijf om een margin-only kickback-fee zodat het bedrijf direct met de nerd een overeenkomst kan aangaan.

Ik heb een nieuwe skill geleerd! Moet ik dit doorgeven?

Het is altijd goed om aanvullende informatie door te geven. Dit zorgt ervoor dat jouw profiel nog completer is en aantrekkelijker wordt voor opdrachtgevers. Je kunt dit doorgeven aan ons via de app! We zijn trouwens bezig met een self service oplossing waarin je zelf alles kunt bijhouden.

Ik wil meer verdienen. Kan dat?

Uiteraard! Naarmate je skill niveau groeit, groeit ook je tarief! Wij leggen geen beperkingen op met betrekking tot het bepalen van het tarief, omdat we standaard een matching fee hanteren bovenop jouw tarief die we in rekening brengen bij de partner. De kans op een interessante opdracht neemt toe als je tarief lager is. Wil je advies? Neem gerust contact op! Dan delen wij onze observaties op basis van onze kennis van de markt en jouw ervaring.

Ik heb via een andere partij een project gevonden. Wat gebeurt er met mijn nerdprofiel? 

No worries. We pauzeren je nerdprofiel en houden contact als je andere klus bijna verloopt zodat we al meteen een klus hebben geregeld als je contract stopt. Ideaal toch?

Tarieven

Wat betekent Medior?

Een medior developer is een ervaren programmeur die minimaal tussen de 3 jaar en 5 aantoonbare werkervaring heeft met een specifieke programmeertaal. Hierdoor is de programmeur erg zelfstandig en weet hij de ins and outs van de programmeertaal in kwestie.

Zijn al jullie programmeurs Nederlands?

Een groot gedeelte van onze programmeurs zijn Nederlands. Echter hebben we ook kantoren in het buitenland. Een van de prioriteiten van Software Vrienden is namelijk de best passende programmeur vinden voor jou als klant! Daarnaast vinden we communicatie erg belangrijk. Om deze reden zorgen we ervoor dat de programmeurs altijd Engels, Nederland of beide beheersen. Hierdoor verloopt de communicatie altijd soepel.

Hoe werken de contracten?

We hebben overeenkomsten in alle soorten en maten. Zoek je naar een samenwerkingsmodel? Dan komen we daar hoogstwaarschijnlijk makkelijk samen uit! Normaliter werken wij op twee verschillende wijze.

Contracten op basis van uurtarief‍ Vaak zijn de contracten op basis van een uurtarief. Het uurtarief geldt per week per programmeur. Hierbij werken we met een minimale duur en een opzegtermijn. De uurtarieven kunnen verschillen tussen de €35,- en €115,-. De verschillen zijn afhankelijk van het niveau van de programmeur en van wat voor soort pakket er gekozen wordt.

Contract op basis van sprints Het is ook mogelijk een contract af te sluiten op basis van sprints. Hier wordt vaak voor gekozen bij (grote) projecten. Een sprint is een tijdsperiode waarin bepaalde taken afgerond moeten worden. Er wordt een prijs per sprint vast gesteld. De prijzen kunnen verschillen tussen €8.000- en €15.000,- per sprint. De verschillen zijn afhankelijk van het niveau van de programmeurs en wat voor soort pakket er gekozen wordt.

Wat betekent Senior?

Een senior developer is een programmeur met veel ervaring die minimaal tussen de 5 en 10 jaar aantoonbare werkervaring heeft met een specifieke programmeertaal. De programmeur is volledig zelfstandig en weet alles wat betreft de specifieke programmeertaal. Seniors zijn bijvoorbeeld geschikt om een team van junior/mediors aan te sturen. Zo kunnen zij grotere projecten leiden.

Wat betekent Elite?

Een elite developer is een programmeur met 10+ jaren ervaring met een specifieke programmeertaal. Het tempo en de kennis ligt nog hoger dan bij de senior developer. Elite developers zijn geschikt als je op zoek bent naar iemand die ingewikkelde problemen op kan lossen of out of the box kan denken als het gaat om coderen.

Hoe stel ik een miniteam samen?

Een miniteam bestaat normaliter uit één Nederlandse programmeur. Vervolgens worden daar nearshoring developers bij gezocht. Hierdoor heb jij snelheid en kwaliteit voor een lagere prijs! De nearshoring developers worden gezocht op basis van de door jou als klant gestelde eisen. Het team kan dus bestaan uit 2 developers, maar bijvoorbeeld ook uit 4. We zullen in overleg kijken wat een past bij jullie wensen.

Welke programmeertalen hebben jullie?

Een miniteam bestaat normaliter uit één Nederlandse programmeur. Vervolgens worden daar nearshoring developers bij gezocht. Hierdoor heb jij snelheid en kwaliteit voor een lagere prijs! De nearshoring developers worden gezocht op basis van de door jou als klant gestelde eisen. Het team kan dus bestaan uit 2 developers, maar bijvoorbeeld ook uit 4. We zullen in overleg kijken wat een past bij jullie wensen. ‍

testimonials om je te overtuigen.

/ We vallen in de smaak bij recruiters, ondernemers én onze eigen nerds. Kijk maar!

Ruben is op z’n plekkie bij T-Mobile.

“Ik mocht eerst een opleiding volgen tot JavaScript Vue-expert en kon daarna meteen voor T-Mobile aan de slag.”

Love you Ruben!
SV
Nerd

Idoor van Kris-Kras

Software vrienden heeft ons met capaciteit geholpen op de momenten dat het nodig is. Door een combinatie van ervaren ontwikkelaars en nearshore codekloppers was het mogelijk snel een project te laten slagen. Het contact met Jonathan was erg fijn, hij helpt goed echt een partner die met je mee denkt en met de juiste kennis in huis.

Thanks Idoor!
Kris-Kras
Opdrachtgever

Rick is ook blij met ons.

“Groot scherm, niet geforceerd op kantoor hoeven zijn, administratie die voor me geregeld wordt. Het is zoveel vrijer werken op die manier.”

Mooi Rick! Laterss
SV
Nerd
Glen
Wil je contact? Start live website chat door op het poppetje te drukken. Of kies voor andere opties.
Bel mij terug
Start WhatsApp
Start live website chat
Sander
Hi! Je kan mij bellen of appen.
Nu bellen met Sander 0268080466
Nu appen met Sander